Зима

Зима
Пролет

1 юни 2017 г.

Пет навика, които убиват връзката

Не пренебрегвайте значението им във вашите взаимоотношения с любимия

Причините, които разделят двойките могат да са от най-различно естество.


Най-често това се случва заради пари, изневяра или някаква лъжа. Но в останалите случаи рутината във връзката е големият проблем, който убива любовта и страстта между двама души. 

А какво се крие зад инерцията в една връзка? Много дребни, на пръв поглед незначителни неща, които обаче като пъзел подреждат голямата картина.

Вижте някои от най-подценяваните навици в любовната връзка, които обаче са способни да преобърнат нещата и да доведат до драматична раздяла. Опитайте се да ги избегнете във вашите взаимоотношения.

Пропускате времето за вас

Много двойки, които в последствие са се разделили, признават, че сред основните им пропуски е била липсата на време само за тях си. Важно е да си намерите тези няколко часа един път в седмицата, в които да правите нещо, което ви харесва само на вас. Дали ще е четене ка книга, гледане на филм, излизане с приятели или разходка в парка, намерете това време и си позволявайте малки удоволствия само за вас. Тези моменти не заменят общите ви преживявания, но са ви също токова необходими, за да се чувствате в хармония със себе си.

Убедени сте, че познавате партньора си добре

Дългогодишните връзки имат този недостатък да оставят в партньорите грешното впечатление, че знаят всичко един за друг. Дори и да знаете миналото на любимия си мъж, да сте споделяли много свои идеи, мечти, съкровени тайни, това не бива да ви заблуждава, че няма какво повече да разберете един за друг. Човек се променя непрекъснато в следствие на различните обстоятелства в живота му. Тези промени няма как да не се отразят на характера и душевността ви. Затова не се подлъгвайте, че знаете всичко един за друг и не спирайте да разговаряте на всякакви теми. Изслушвайте се, проявявайте интерес един към друг и ще видите колко много нови неща ще излязат във връзката ви.

Преглъщате малките проблеми в името на връзката

Голяма част от двойките преживяват ежедневно някакви малки колизии във взаимоотношенията си. Когато двама души живеят заедно, неминуемо се стига до някакви конфликти, най-често на битова тематика. Партньорите обаче често премълчават тези неща, не си ги споделят на момента и в един момент, когато са се натрупали много подобни случаи, те се появяват изневиделица и избухват в грандиозен скандал. Тогава става ясно, че премълчаните малки обиди и проблеми са образували голяма пропаст между двама ви и връщането към нормален ритъм е почти невъзможно. Не се оставяйте на течението, споделяйте си тези неща.

Чакате специални поводи, за да покажете любовта си

Това е може би най-често срещаната грешка, която може да се окачестви като класическа. Голяма част от двойките смятат за нормално да отбелязват годишнините във връзката си с романтични жестове. Но не се замислят, че е по-важно да са романтични и мили един към друг всеки ден. Защото хората се обичат всеки ден, не само по поводи и е необходимо да си го показват, за да не потъва връзката в прекалена рутина.

Вижте чашата наполовина празна

Когато мислите за връзката си, винаги забелязвате негативните неща в нея. Битовизмите, които ви тровят и дразнят, развалят настроението ви и това се отразява на отношенията с партньора. Но вместо да се фокусирате върху нещата, които не вървят, опитайте се да виждате по-често добрите примери във връзката ви. Забелязвайте малките жестове на партньора, които имат за цел да ви радват, вместо да се вторачвате само в нещата, които не ви харесват. Така се живее по-лесно, по-приятно и в хармония.


Az-jenata.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар