Зима

Зима
Пролет

6 юни 2017 г.

ВМРО: Спрете "София прайд", колко пари отиват за охрана!

"София прайд" е мероприятие, което е неприемливо и недопустимо от морална и от ценностна гледна точка
 
Общинският съветник от ВМРО в София Карлос Контрера поиска да се забрани провеждането на София прайд, който е насрочен за събота.

Претенциите си той изрази в писма до столичния кмет Йорданка Фандъкова и МВР шефа Валентин Радев.

Според воеводата институциите не бива да позволяват провеждането на гей парад в столицата.

Към кмета Контрера поставя въпроси, свързани с нарушаване на закона при провеждането на подобни паради през минали години. В тях участие взимат малолетни и непълнолетни лица, което е недопустимо, мотивира се Контрера.

Радев пък трябва да отговори на въпроса колко служители на МВР са ангажирани допълнително по охраната на "София прайд", плаща ли им се извънреден труд и от къде идват парите за това, смята общинарят.

Той настоява да получи информация за ресурса – и човешки, и финансов, отделен от МВР във връзка с проведените гей паради в София от 2012 до 2016 г.

Карлос Контрера настоява също справката да бъде публично оповестена, защото обществото има право да знае как и за какво се харчат парите на българските данъкоплатци, съобщава Dnes.bg.

В годините назад ВМРО винаги се е обявявала против провеждането на гей парад. Според партията "София прайд" е мероприятие, което е неприемливо и недопустимо от морална и от ценностна гледна точка.

"Въпросният прайд е политически митинг с политически искания и осъществяването му е покушение срещу традиционните български ценности, морала, добрите нрави и провокация срещу семейството", смятат воеводите.

Според тях участниците в него искат силово да наложат своя мироглед над останалите български граждани.



Няма коментари:

Публикуване на коментар