Зима

Зима
Пролет

4 юли 2017 г.

Бързи новини. Фиш енд чипс.

Днес живеем под диктатурата на малцинствата (от всякакъв вид). Какво стана с пролетариата? Да вземат да ни го върнат ли?
 
Тази седмица Германия гласува за гей-браковете. 

Това, на фона на милионите мюсюлмани, живеещи в Германия, си е източник на бъдещи проблеми, но засега още е рано. Партията на Меркел предизборно обещава и да ликвидира безработицата. Сега остава и да накара бежанците да работят и всичко ще е цветя и рози.

---

Конфликтът в Асеновград изправи два етноса един срещу друг, в рамките на една държава. Световната преса подмина, с мълчание, проблема. Точно както българските правителства правеха вече години наред. Милиони бяха изсипани за интеграция на този етнос, но „можеш да заведеш коня до реката, обаче, не можеш да го накараш да пие вода“. Правилото с „морковът и тоягата“ не беше спазвано точно - наблягаше се на моркова. И сега трябва да се компенсира с тоягата. Предлагам една финансово ориентирана политика - който си плаща данъците, той да бъде пазен от полицията. Полицията, все пак, не е безплатна.

---

Великобритания ще даде днес началото на двугодишна процедура за изтеглянето ѝ от споразумение, което позволява на други европейски държави да ловят риба в зона между 6 и 12 мили от нейния бряг. Рибата по магазините има по-висока цена от месото, макар рибата си се храни и въди сама. Очаквам падане на цените й, както и повече „фиш енд чипс“ - традиционното, бедняшко меню.

---

Ирландия дава индикации за „ирексит“. Ако и тя излезе от ЕС, предполагам, официалният език на ЕС ще бъде или френски, или немски - който победи.

---

Късно снощи, в Авиньон, Франция, осем човека са ранени от стрелба пред джамия. Властите уверяват, че не е тероризъм. Двама стрелци, с маски са гърмяли на месо, но не е тероризъм. Инцидентът идва след опита на кола да се вреже в тълпата, пред джамия в Париж. Но пак не е тероризъм - това да си го знаете! Просто тече тиха, повсеместна етническо-религиозна война, но няма нищо страшно - това е неотделима част от съвремието. Свиквайте, както каза кметът на Лондон, Садик Хан.

---

След ужасния пожар в Grenfell Tower, Кенсингтън, Тереза Мей обяви, че оцелелите ще бъдат заселени в луксозен блок, в същия район. Правителството е закупило 68 апартамента, на цени от милион нагоре. Оттогава насам - Лондон изобилства от пожари по блоковете - предполагам, всекиму му се ще да го заселят в луксозен апартамен на пъпа на Лондон.

Ние, останалите продължаваме да си изплащаме бедняшките къщи до гроб и да си плащаме усърдно данъците, за да могат социално слабите да живеят като Крезове.

И изобщо - днес живеем под диктатурата на малцинствата (от всякакъв вид). 


Какво стана с пролетариата? Да вземат да ни го върнат ли?



Радост Даскалова, Lentata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар