Зима

Зима
Пролет

29 юли 2017 г.

Корнелия Нинова: Партията е силна благодарение на вас, а не на своя елит

Около 60 хиляди социалисти от цялата страна се събраха на местността Историческа поляна под паметника Бузлуджа.
 
Съборът се провежда под мотото "Единни за бъдещето на България, която обичаме", което беше прието много позитивно от симпатизантите, съобщава БНТ.

Правейки равносметка, председателят на партията Корнелия Нинова отбеляза, че пътят, по който е минала левицата през изминалата една година е бил труден, но правилен. Тя обеща на социалистите, които са се събрали, че БСП ще направи всичко необходимо, за да бъде възстановен емблематичният паметник.

"Вие променихте България, социалисти", каза Нинова пред 60 000 симпатизанти и последователи на лявата идея, дошли от цялата страна.

"Партията е силна благодарение на вас, а не на своя елит", допълни още тя.


"Големите партии да започнат дискусия за създаването на нова организация срещу корупцията", поиска лидерът на БСП Корнелия Нинова от връх Бузлуджа.

Тя подчерта, че основните акценти в разискванията трябва да бъдат закони, хора и възмездие.

Нинова предложи антикорупционното звено да бъде извадено от ДАНС , а неговият директор да бъде определен от президента Румен Радев, който по думите и "е един почтен и достоен човек".

Съставът на новата организация да бъде избран с квалифицирано мнозинство от две трети от парламента, предложи още лидерът на БСП. Тя изрази надежда, че успешната работа на новата антикорупционна организация ще осигури средства за по-високи заплати и пенсии.

Корнелия Нинова благодари за подкрепата при избора на Румен Радев за президент, както и на "нашата Илияна Йотова". "Днес си свалям шапката по три повода - химна на България, героите на България и за вас скъпи социалисти", изтъкна в словото си лидерът на БСП, цитирана от БТА.

Корнелия Нинова посочи, че не се е изкушила на съюз с ГЕРБ и се размина на Историческа поляна с Георги Гергов, който беше начело на пловдивските социалисти и поднесе цветя пред паметника на Димитър Благоев.

"Отидохме на парламентарни изброи, които загубихме, но три пъти увеличихме подкрепата за БСП и нейните коалиционни партньори. Днес 1 000 000 българи вярват, че ние сме техните представители в парламента", заяви Нинова и продължи: "Благодаря ви, че не позволихте днес да бъдем част от управлението на суджука, да бъдем част от новия дълг на България, да бъдем част от политиката за продажба на земеделските земи".

„От миналата година по това време до сега БСП мина през два избора - спечели едни избори, удвои резултатите си на други, имахме ключови конгреси за партията, в които вкарахме допълнителна доза демократизъм. Направихме промени в устава, така че председателят се избира вече пряко. Въведохме чисто нова парламентарна група от 80 души, 60% от които са за първи път са в парламента. Хвърлихме много работа и постигнахме сериозни резултатите, затова днес празнуваме и от утре отново напред", обяви Крум Зарков, заместник-председател на ПГ „БСП за България".

„Искаме нещата да се променят, както ни каза Корнелия Нинова още от начало, че трябва да тръгнем към промяна. Правим нов път, стъпка по стъпка, а те се правя с много хора, за това сме се събрали. Нашите опоненти се притесняват,когато се съберем.

Основно сме тук за разходката, но нашите баби ни инициират. Донякъде идеите на партиите се припокриват с това,което иска младежта", допълни Зарков.



Няма коментари:

Публикуване на коментар