Зима

Зима
Пролет

27 юли 2017 г.

Кой ще прати суджук за европредседателството?

На фона на разразилия се напоследък "суджукгейт", правителството взе твърде любопитното решение да "покани" бизнеса за спонсорство на европредседателството.
 
Заявления за това ще могат да подават само юридически лица, членове на организации с нестопанска цел, представляващи и защитаващи интересите на работодателски организации в определен бранш, отрасъл на български и чуждестранни производители и търговци.

Основните области, където се търси подкрепа, са транспортни услуги, информационни стоки и услуги, телекомуникации и свързани услуги,  логистични услуги,  кетъринг, текстилни изделия и други стоки за подаръци и сувенири, рекламни и печатни материали, доставки на стоки.

От кабинета подчертават, че спонсорите няма да получат никакво търговско предимство заради предоставената помощ. 


Читателите на "БАНКЕРЪ" обаче, приеха с резерви отправената от управляващите "молба" за помощ. Още повече, че данъкоплатците също поемат своя, немалък дял по финансиране на европредседателството.

"Кой с лютеница, кой със суджук. Вече да е официален рекета", коментира новината Димитър Петков.

"Какво значи това? При толкова милиони и какво още трябва? Като нямаме пари защо не откажем това председателство, че чак и министър имаме", възмутена е Анета Янкова.

"И след кражбите - спонсорство! Добре дошли в Абсурдистан...", допълва Петър Петров.

"Кой квото даде, ама да е от сърце...", иронична е Галя Марева.

"Ами милиардите излишък?! За един прЕател питам", чуди се Атанас Атанасов.

"Фидосова ще подсигури кашкавала,а оня изгонения суджука и сандвичите са почти готови", дава пък находчиво предложение Васил Василев.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар