Зима

Зима
Пролет

12 юли 2017 г.

САС отмени глобата на Бат Сали

Бившият депутат от ДПС Александър Методиев, по-известен като Бат Сали, няма да плаща глобата за хулиганството, в което беше обвинен.

През януари тази година Софийски градски съд го наказа със санкция от 3000 лева заради перчене пред полицаи през пролетта на миналата година. 


Тогава на пътя към Костенец депутатът направил непозволено и рисково тройно изпреварване, а след това не спрял на полицейски сигнал.

Няколко часа по-късно той се намесил при друга полицейска проверка – на микробус с футболисти, негови познати от Самоков. Те били спрени заради липса на документи за самоличност. След като униформените отказали да пуснат нарушителите, Бат Сали им размахал депутатската си карта и ги заплашил, че от утре ще са безработни.

По-късно той се опитал да окаже и натиск над шефа на районното управление, в което полицаите са служители.

Днес Софийският апелативен съд отмени глобата на бившия депутат, съобщи "Дарик". Причините са това решение обаче не стават ясни.

След отменената санкция Бат Сали остава само с 6-месечната си условна присъда за противозаконно перчене на полицаи, както и с 3-годишен изпитателен срок.



Няма коментари:

Публикуване на коментар