Зима

Зима
Пролет

16 юли 2017 г.

Екатерина Захариева: По време на нашето председателство ще се реши бъдещето на Европа

"От нас самите зависи дали ще бъдем в ядрото на ЕС или в периферията."
 
"Като че ли нямаше дебат за европредседателство ни по същество и какво може да спечели България от него. Обърна се повече внимание на казуса НДК, което не е добре. Европредседателството не е сгради." 

Това каза пред Нова телевизия министърът на външните работи Екатерина Захариева.

"Готови сме и ще се справим с председателството. В Европа никой не ме е питал за казуса НДК. Трябва да оставим органите да си свършат работата и ако има злоупотреби, всеки да си понесе наказанието. Мирослав Боршош хвърли едни думи във въздуха, че са го карали да подписва обществени поръчки. Като е казал "а", да каже и "б". Не трябва да изместваме дебатът от ползите за България", подчерта Захариева.

"По време на нашето председателство най-вероятно ще се реши като цяло бъдещето на Европа, защото ще се дискутира темата за Брекзита. Имаме много задачи за решаване и не трябва да се занимаваме само с една сграда. Нека органите да си свършат работата. От нас самите зависи дали ще бъдем в ядрото на ЕС или в периферията", обясни дипломат №1.

"Имаме ясен план за съдебната реформа. Работим много добре с министър Цецка Цачева. Готови сме да подпишем договора с Македония. За България е важно да има стабилен, проспериращ и неводещ антибългарска кампания съсед. Всичко зависи от тях. Ние сме готови и добронамерени", категорична беше тя.



Няма коментари:

Публикуване на коментар