Зима

Зима
Пролет

19 август 2017 г.

Парад на инфантилния популизъм

Фейсбук се е превърнал в една асамблея на мира, братството и мултикултурализма, в парад на инфантилния популизъм и тъжните опорки...
 
Опиянени от разкоша на евтината патетика, онези, с плюшените мечета отпреди две години, в момента се дразнят на всеки, който им пречи да страдат красиво със снимки, статуси и многоточия.

Никой не бива да им припомня, че те самите носят частица отговорност за случващото се днес, защото навремето подкрепиха шумно и истерично една обречена и обричаща Европа политика на отворени врати.

Фейсбук се е превърнал в една асамблея на мира, братството и мултикултурализма, в парад на инфантилния популизъм и тъжните опорки:

1) няма връзка между бежанския поток и атентатите, защото терористите са второ – трето поколение мигранти.
 

Интересно дали е така. През 2010 година Меркел каза "Опитите да се изгради мултикултурно общество в Германия се провалиха напълно". Точно три месеца по-късно Дейвид Камерън я подкрепи - "Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън определи сегрегацията и сепаратизма като ключови проблеми, които стоят зад заплахата от ислямски екстремизъм. Камерън призова за обща национална идентичност, която да замени държавната доктрина за мултикултурализма”. Опаааааа. Годината е 2010-2011 и лидерите на Европа публично са признали, че моделът не работи. В такъв случай как точно се очаква при доказано провален интеграционен модел, признато неработещ за онези, които ВЕЧЕ са в Европа, да се приемат милиони нови хора? А какво да кажем за доклада на немското вътрешно разузнаване, което говори за 7 900 радикални ислямисти влезли в страната чрез бежанския поток? Верно ли няма връзка между бежанския поток и атентатите?

2) Путин и Асад са виновни за бежанския поток

 
Хм, nice try, ама фактите са други. Меркел каза ‘елате всички’ няколко месеца преди кремълският злодей да влезе в Сирия. Да не говорим за убийствено неудобния факт, изнесен преди броени седмици, че само тази година половин милион сирийски бежанци са се върнали доброволно в Сирия, и то в зоните, които вече са под контрола на Асад. Каква ирония, а? Каква тежка мъка за мейнстрийм пропагандата, която положи неимоверни усилия да ни убеди, че хората бягат от Асад. Истината е, че ако джихадистите наистина бяха борци за демокрация, Асад вече щеше да бъде история. Защото всяка политическа система подложена на такова тежко изпитание би рухнала, ако няма необходимата обществена подкрепа. Оказа се, че Асад я има и сирийците се връщат при него.
 

На всичкото отгоре не съм чула Путин и Асад да бомбардират Афганистан, Пакистан и Сомалия, откъдето са най-големите потоци ‘клети сирийски бежанци’.

3) Ние сме виновни, че мюсюлманите се радикализират.

 
Така е. Дайте да дадем още повече джамии, още повече къщи, още повече социални придобивки, още повече блага на тези ненаситни гърла. Как па за тези години един българин берач на ягоди не се радикализира. Как един румънец, поляк не хвана ножа и не изби онези, които са го подслонили. Чудна работа. Екстремистите са всички до един нежни души, изповядващи една особено извратена форма на исляма.

Накрая ще ви напомня думите на Асад: “Когато избиват нас са герои, умерени опозиционери, борци за демокрация. Когато избиват вас са терористи”.



Irini Zikidis, Lentata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар