Зима

Зима
Пролет

23 август 2017 г.

“Само ситите издигат всичко в абсолют”

Нито един от най-яростните привърженици на Путин не вярва в неговото всемогъщество толкова, колкото вярват в него бандарлогите и западните журналисти
 
Има един стар брадат анекдот за евреина, който чете антисемитска преса.

- Хайм, защо четеш антисемитски вестници? Полудя ли?

- Не. Когато чета нашите израелски вестници, там пишат, че правителството краде, парите не стигат и всичко е лошо. А когато чета антисемитските - всички пари са у нас и ние сме завладели целия свят. И настроението ми веднага се подобрява.

Горе-долу същото се случва, когато чета руските и западните анализи.

Четеш руските, прости хосподи "патриоти": икономиката се разпада, навсякъде корупция, Путин зарязал всичко (Донбас, Калининград, Курилите, Далечния Изток и така нататък), правителството е под външно управление, Путин е шантажиран от Счетоводителя, украинската армия е непобедима.

Порошенко утре тръгва на поход срещу Москва, доларът е вече 200 рубли от по-миналата есен и така нататък.

Четеш западните: Путин управлява света, назначава президента на САЩ, разбива Евросъюза, заставя Британия на излезе от ЕС, руските подводници тероризират Швеция и Норвегия, а танковите армади се подготвят утре да завземат Прибалтика, Скандинавия, Полша etc.

Вече и новата гражданска война в САЩ също е започнал Путин.

Така и виждам как с едната си ръка той заповядва на федералните власти да свалят паметниците на конфедератите, а с другата събира десните групировки в тяхна защита.

Както справедливо отбелязва един от коментаторите на тази новина, нито един от най-яростните привърженици на Путин не вярва в неговото всемогъщество толкова, колкото вярват в него бандарлогите и западните журналисти.

Виждаме две крайни гледни точки, които въпреки, че изглеждат противоположни са еднакви по степен на упоритост. Как беше казал Лукас? "Само ситите издигат всичко в абсолют".



Александър Роджерс, Cross.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар