Зима

Зима
Пролет

16 август 2017 г.

Стефан Софиянски: Има безспорен хаос в управлението

"Имаме заложен грешно Министерски съвет, не е ясно кой за какво отговаря."
 
„Има един безспорен хаос в управлението и неясни пълномощия и структура на Министерски съвет, оттам имаме и преплитане на функции на министрите. Имаме заложен грешно Министерски съвет, не е ясно кой за какво отговаря. Получава се така, защото премиерът не може да и подреди един ясно структуриран Министерски съвет". 

Това каза бившият кмет на София и Стефан Софиянски в интервю за бТВ.

По думите му, не личат ясните приоритети, не се вижда в каква посока се движи България. 


„Не се вижда нишката на управлението. За капак сега се занимаваме с "Цанков камък". По-логично е да видим, как ще използваме това съоръжение, а на втори план да са проверките. Проектът е започнат през 2003 г. Това са 14 г., от тях 7 г. Бойко Борисов е премиер. Получава се също, като с Калиакра. Какво е правено през тези 10 г., след като се е влизало в конфликт на интереси?", попита Софиянски. 

„Нали частната собственост е неприкосновена. Единствената трайна тенденция е увеличаването на задлъжнялостта на България."

Бившият кмет на София призна, че има и плюсове в политиката на правителството. 


„Увеличаването на учителските заплати. Учителите и лекарите са най-недооценявани в страната. Изключително положителна стъпка е изясняването на отношенията ни с Македония", призна той. 

„В случая е намерено правилното решение. Очевидно има понижение на безработицата, но ние сега достигнахме нивата на 2008 г." 

Софиянски посочи, че не можем след 10 години от еврочленството ни, ние да се отдалечаваме от другите и да висим на опашката.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар