Зима

Зима
Пролет

1 септември 2017 г.

Вяра Анкова: Най-ценното е, че и на двама ни сърцата са тук, в тази телевизия

К. Каменаров: Няма незаменими хора, но има неповторими такива и много бих се радвал, ако двамата с теб бъдем сред тях

Вяра Анкова (генерален директор от 2010 до 2017 година) посрещна в БНТ Константин Каменаров, който днес пое управлението на обществената телевизия. 

Двамата споделиха, че най-голямата ценност на БНТ е екипът.

„Щастлива съм, че в кабинета на генералния директор влиза познат за телевизията човек. Той е преживял нашите проблеми, нашите радости и съм сигурна в успеха на неговия екип. В БНТ има нещо, което липсва в другите телевизии - възможността най-различни поколения да работят заедно. Това богатство се изразява в съчетанието на опита с любопитството и енергията на младите колеги. А най-ценното е, че и на двама ни сърцата са тук, в тази телевизия" - каза Вяра Анкова.

В първия ден от своето управление 24-ят генерален директор на БНТ Константин Каменаров заяви, че поема ръководството на медията от Вяра Анкова, с която го свързва не само професията, но и дългогодишно приятелство.

„Работа има много и всички ще я свършим, за това ще помоля за спокойствие. В този кабинет са били много достойни хора и никога не сме забравяли, че нищо не започва и не свършва с нас. Трябва много да внимаваме за наследството, което оставяме. Няма незаменими хора, но има неповторими такива и много бих се радвал, ако двамата с теб бъдем сред тях" - допълни Константин Каменаров, цитиран от Cross.bg.

Константин Каменаров е роден на 31 юли 1964 година. Завършил е „Медицина" в Медицински университет - София, но професионалната му биография стартира в Българската национална телевизия, където през 1992 година започва работа като репортер в „По света и у нас". Следващите 7 години посвещава на обществената телевизия, където е водещ и редактор на централните информационни емисии, редактор и водещ на публицистичното предаване „Панорама" и ръководител на новинарския екип на Ефир 2. През 1999 година е назначен за говорител на правителството на Иван Костов, последвано от ръководни позиции в сферата на връзките с обществеността в телекомуникационната компания Мтел. От 2011 до 2013 година е оперативен директор на БНТ.

На 23 август, с решение на Съвета за електронни медии, Константин Каменаров бе избран за генерален директор на обществената телевизия.

Владее английски и руски език. Женен, с 4 деца.

Няма коментари:

Публикуване на коментар