Зима

Зима
Пролет

18 септември 2017 г.

Теодора Халачева: Следи ли МВР разпространението на играта "Син кит" в България?

Специалистите наричат интернет играта новата руска рулетка
 
Следи ли Министерството на вътрешните работи разпространението на играта "Син кит" в Република България и какви мерки се вземат за предотвратяване на опасните последствия от нея за здравето и живота на децата?

Отговор на този въпрос от вътрешния министър очаква народният представител от БСП Теодора Халачева на извънредния парламентарен контрол във вторник.

„От началото на годината в средствата за масова информация има множество новини и коментари за разпространението на интернет играта "Син кит" в Република България и опасностите , които носи тя за здравето и живота на децата", мотивира питането си Халачева.

Една от версиите за самоубийството на дете от началото септември е, че то било повлияно именно от тази опасна игра. Специалистите наричат интернет играта новата руска рулетка. Тя е изключително опасна и се разпространява скоростно сред тийнейджърите в европейските държави. Включването става изключително лесно в социалните мрежи - хаштаг с ключова дума. Децата получават задачи под формата на предизвикателства, а последната e подтик към самоубийство.

„Опасността произтича от факта, че на тази възраст подрастващите търсят начини да заявят себе си и затова са изключително уязвими", смята най-младият депутат Теодора Халачева.

По думите ѝ трябва да се говори повече за фаталните рискове от играта и да се ангажират институциите, за да бъдат предотвратени.

„Проблемите на подрастващите са приоритет за мен. Ще продължа да ги поставям и през този политически сезон", подчерта на среща с в кв. "Юрий Гагарин" избиратели в събота Теодора Халачева. Тя ги запозна с работата си до момента и отговори на актуални политически въпроси, съобщава Cross.bg.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар