Зима

Зима
Пролет

29 септември 2017 г.

Турция и Русия подкрепят териториалната цялост на Ирак и Сирия

Владимир Путин: Създадени са необходимите условия за прекратяване на братоубийствената война в Сирия
 
Руският президент Владимир Путин заяви, че на срещата с турския му колега Реджеп Тайип Ердоган двамата са потвърдили готовността си да продължат работата по зоните за деескалация в Сирия.

"Потвърдена беше готовността да следваме постигнатите на шестата международна среща за Сирия в средата на септември в Астана окончателни договорености по създаването на четири зони за деескалация, включително най-голямата от тях в провинция Идлиб", каза пред журналисти Путин след руско-турските разговори.

Турция и Русия подкрепят териториалната цялост на Ирак и Сирия, заяви Ердоган на общата пресконференция с Путин, предавана от телевизия "А Хабер".

„Ние с Русия подкрепяме териториалната цялост на Ирак и Сирия. Турция ще продължи тясното си сътрудничество с Русия за постигане на политическо решение на кризата в Сирия", отбеляза той.

Путин каза, че на практика са създадени условията, необходими за прекратяване на гражданската война в Сирия.

Според него създаването на зоните за деескалация е встъпление към прекратяването на войната.
 

"На практика са създадени необходимите условия за прекратяване на братоубийствената война в Сирия, за окончателното унищожаване на терористите и връщането на сирийците към мирен живот, за връщането им у дома", каза Путин.

Турският президент заяви, че референдумът на иракските кюрди е нелегитимен и че трябва да се попречи на кюрдското регионално правителство в Северен Ирак да направи "по-големи грешки".



Няма коментари:

Публикуване на коментар