Зима

Зима
Пролет

7 септември 2017 г.

Откриха изложба за годишнината от рождението на Тодор Живков (галерия)

Колекцията включва картини, сувенири, статуетки, маски, произведения на изкуството и народните занаяти, макети на известни недвижими културни ценности, копия на антични предмети

Седло за камила лично от Муамар Кадафи и поздравителна картичка към него. 

Това е един от най-интересните експонати, които показа днес музея в родната къща на комунистическия лидер Тодор Живков.

Днес се навършват 106 години от рождението Тато и по пози повод бяха поднесени цветя пред паметника му в Правец, а след това бе открита изложба, представяща в други измерения колекцията подаръци на първия в държавата, получавани от него от гости от чужбина.

Акцентите са поставени върху уникални образци оръжие, както от България, така и от други страни, непоказвани досега.

Според експертите почти всички експонати се оценяват на хиляди евро. А някои са направо безценни, защото са произведени в от един до три екземпляра.

Сред по-оригиналните са костюм на самурай, реплика на кремълския часовник, инкрустирани купи и ножове и статуетки от слонова и тюленова кост.

Колекцията включва картини, сувенири, статуетки, маски, произведения на изкуството и народните занаяти, макети на известни недвижими културни ценности, копия на антични предмети.

Това са произведения от кристал, слонова кост, всякакъв порцелан, желязо, мед, сребро, позлата, дърво, кожа, копия на уникати, инкрустирани със скъпоценни камъни, предмети носещи белезите на националната и културна идентичност на всяка една нация. Затова говорят много.


Dnes.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар