Зима

Зима
Пролет

10 септември 2017 г.

Михаил Саакашвили забърка поредния скандал

Бившият грузински президент и бивш губернатор на Одеса Михаил Саакашвили се озова в поредната нелепа ситуация.
 
Влакът, с който пътуваше от Полша за Украйна, бе спрян на границата, а пътниците бяха помолени да напуснат вагоните. Самият Саакашвили бе помолен по високоговорителя да слезе от влака, с който се надяваше да пресече полско-украинската граница.

"Във влака се намира лице без право да влиза на територията на Украйна. Влакът няма да тръгне, докато лицето не го напусне“, гласеше обявлението, озвучено на гарата и във вагоните на влака. Заедно със Саакашвили, във влака пътували съпругата му и 11-годишният му син, както и доста журналисти. Във влака се намирали и неколцина депутати от украинския парламент, включително Юлия Тимошенко. На място е пристигнал и бившият началник на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) – Валентин Наливайченко.

Един от съпровождащите Саакашвили депутати от партията на президента - Мустафа Найем съобщи, че Министърът на външните работи на Украйна Павел Климкин обсъжда с полската страна по-нататъшните действия относно задържания влак.
 

Михаил Саакашвили бе лишен от украинско гражданство от президента Петро Порошенко заради „неточни данни в молбата за предоставяне на гражданство“. 

Саакашвили заяви, че е решен да се върне в Украйна, да участва в избори и да продължи борбата за реформи и срещу корупцията.

Полската страна се дистанцира от случая и предложи Саакашвили да бъде задържан на територията на Украйна, където властите да се разберат с него.



Няма коментари:

Публикуване на коментар