Зима

Зима
Пролет

5 октомври 2017 г.

Мариано Рахой: Откажете се от независимостта, за да избегнем по-големи злини

"Най-доброто решение е връщането на законността, която всички онези хора, управници, решиха на своя глава да потъпкат."
 
Испанският премиер Мариано Рахой призова каталунския лидер Карлес Пучдемон да се откаже от плановете си за независимост, за да се „избегнат по-големи злини".

Както е известно след проведения референдум Пучдемон и управляващите партии в Каталуния са твърдо решени да обявят независимост от Испания. Те дори насрочиха извънредно парламентарно заседание в понеделник, на което да обявят декларацията за независимост, но днес Конституционният съд на Испания издаде заповед въпросното заседание да бъде отменено.

„Дали има решение? Да, и най-доброто решение е скорошно връщане на законността и възможно най-бързо да бъде потвърдено, че няма да има едностранно обявяване на независимост, защото така ще се избегнат по-големи злини", обяви Рахой в интервю за агенция ЕФЕ, съобщава Cross.bg.

„Най-доброто решение и вярвам, че всички сме съгласни, е връщането на законността, която всички онези хора, управници решиха на своя глава да потъпкат. Това е, с което може да се избегнат по-големи злини в бъдеще и това е, което моля цялото общество, медиите, синдикатите и милионите каталунци", допълни испанския премиер.

Запитан за възможността дали ще задейства членът от Конституцията, който позволява да бъде отнета автономността на дадена област, той обяви, че докато има някаква алтернатива на тази мярка, то той ще се опита да търси друг вариант.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар