Зима

Зима
Пролет

1 октомври 2017 г.

Махатма Ганди е виновен, че бият полицаите!

Оказва се, че нашите полицаи спазват принципа за ненасилие и се оставят да ги млатят, както дойде...

Напоследък обществеността е залята с информация и статистика, според които полицаите у нас недостигали, а щатовете в МВР били незаети, защото заплащането на полицията било ниско, условията за работа били лоши, стресът им бил голям и прочие.

Обаче не били това причините, стана ясно от брифинг на вътрешния министър в края на седмицата. Според Радев имало тенденция полицаи все по-често да бъдат бити от неназовани агресивни граждани. В подкрепа на твърдението си Радев изнесе и статистика. Според нея за шестте месеца на тази година е имало 37 побоя над униформени защитници на реда и спокойствието. А през 2016 г. як пердах са яли общо 47 полицаи. Най-опасни за ченгетата са Бургас, Плевен, София и Хасково. Там направо ги скъсват от бой, сочат данните.

Очевидно онези кандидати, които понастоящем са се решили да се влеят в редиците на полицията, са последователи на Махатма Ганди или пък са толстоисти. А може би всички са ревностни последователи на  Исус Христос, който според евангелието на Матея е рекъл: "А пък Аз ви казвам: Не се противете на злия човек, но ако те удари някой по дясната буза, обърни му и другата."

Оказва се, че нашите полицаи спазват принципа за ненасилие и се оставят да ги млатят, както дойде. Това призна вътрешният министър, според който обаче тенденцията можело да се пресече. Това щяло да стане, като полицаите преминат обучение как по-добре да се защитават. Да обучим служителите на МВР как да използват оръжие или общи средства, или други средства, когато бъдат нападнати, призова вътрешният министър.

Апелът му е повече от изненадващ. Излиза, че в полицейските школи обучават бъдещите служители на всичко друго, но не и как да ползват помощни средства и оръжие в случай на нападение. Човек би помислил, че курсантите в тези школи и академията овладяват медитацията и водят задълбочени разговори за наследството на Махатма Ганди. 


Ами научете ги как да се пазят, пък как и нас да пазят, г-н министре?! За какво плащаме толкова пари за издръжката на мислители!

От друга страна, може пък боят да има и положителен възпитателен ефект върху полицията. Защото сега всеки знае, че е по-добре да изпиеш една малка водка с приятели, отколкото да изядеш голям бой в полицейското управление. 


Там много бият, ей. Така че, да видят дали е хубаво...
Неустановени агресивни граждани причакват нищо неподозиращи полицаи- гандисти, за да ги пребият

Румен Савов, Banker.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар