Зима

Зима
Пролет

29 октомври 2017 г.

Прът за ОФ-то на подсъдни олигарси

На зло куче, здрав прът, е казал народът. 


В тв изява лидерът на СДС Божидар Лукарски ясно и съвсем навреме каза, че няма да има обединение с провалилите се политици като Христо Иванов и Атанас Атанасов, полегналите на разследвани и подсъдни олигарси. 

През последните дни двамата усърдно перат имиджа си с коминтерновски фантасмагории за “диктатура на закона”. Гаврят се и с паметта на Апостола, обявявайки, че ще създадат “национално освободително движение”. 

Няма да коментираме, че намесата на политици в независимата съдебна власт е противоконституционно, но не може да не обърнем внимание, че премяната им цели единствено да обслужи интересите на техните патрони.

Напъните на един файтон хора, разбира се, са смешни. Но номерът с обединяващото ОФ, прилаган нееднократно, трябваше да бъде разкрит своевременно, а лъжите им да бъдат разобличени. 


Всъщност едва ли някой би се излъгал и повярвал на протежетата на тези, които създадоха, фалираха и разграбиха КТБ. Неслучайно Иванов е известен като Пинокио, заради патологичната му способност да заблуждава, а Атанасов като интригантът, който трябва спусне любимата на Иван Костов синьо-червена мъгла. Откъдето и да го погледнеш, това си е оправдание на доверието на менторите, за да се заслужат сребърниците.

Иначе е разбираемо излъганите от тях избиратели да търсят начин за обединение. Но то не може да стане с обременени от криминалния преход лидери. 


Нито пък облажилите се от него клиенти на правосъдието, могат да се измъкнат от заслуженото възмездие.


Иван Тропанкев, "Монитор"

Няма коментари:

Публикуване на коментар