Зима

Зима
Пролет

21 октомври 2017 г.

Задкулисието съчини и фалшива приказка за семейството на Пеевски

Агент Академик влезе в ролята на Шехерезада

Фабриката за фалшиви новини на задкулисието съчини цяла приказка в стил „1001 нощ“, в която набърка не само нашия издател Делян Пеевски, а и семейството му.

Огнян Стефанов – един от любимите глашатаи на Българския Бърни Мадоф Цветан Василев, се прояви вчера като една истинска Шехерезада, която за да направи кефа на своя мустакат падишах, скучаещ в Белград, му съчини фантасмагорична приказка. 


В сайта „Фрогнюз“ на бившето ченге от Държавна сигурност с псевдоним Академик се появи история как майката на депутата и наш издател Ирена Кръстева била отишла в руското посолство, за да преговаря с неизвестни чиновници да опростят някакви дългове на Пеевски към руски фирми. В усърдието да задоволи мераците на своя мустакат господар Шехерезадата Стефанов толкова е наплюнчил перото, че набърква в сюжета дори самия руски президент Владимир Путин.


Намесването на Ирена Кръстева, която отдавна не живее в България и не се занимава с никакъв бизнес у нас, във фалшивата новина обаче дори не е най-голямата фантасмагория в случая. Депутатът и наш издател Делян Пеевски не дължи нито един лев, нито един долар, даже нито една копейка на никакви руски инвеститори. И това си личи от имуществените му декларации, които са публични. 

Именно това е основната разлика между него и Българския Мадоф Цветан Василев. След като източи парите на вложителите в КТБ и остави дупка от близо 4,7 млрд. лв. във фалиралия трезор, мустакатият измамник се укри в Белград и от там проведе вторичен грабеж на активите на банката. 

Една от първите му стъпки беше да задейства старите си руски контакти и да пробва да прехвърли намиращите се под негов контрол БТК, „Дунарит“, „Авионамс“, ТВ 7, НУРТС, ГАРБ и „Фърст диджитъл“ на приближения на руския православен олигарх Константин Малофеев белгиец Пиер Луврие срещу „колосалната“ сума от 1 евро. 

Впоследствие „сделката“ беше развалена, но само за да влезе в схема с друг руснак – Дмитрий Косарев. С него се разбраха да си разделят сумата от продажбата на тези активи в съотношение 80% за Василев и 20% за Косарев срещу задължение на руснака да „охранява“ семейството му. Само че Василев не успя да предостави тези активи, купени с пари на вложителите в КТБ, на своите руски другари и вероятно Малофеев никак не е щастлив от факта, че мустакатият аферист измами и него. 

Поради тази причина Василев рязко се почувства прозападно настроен, използва опорната точка на своя събрат по олигархична съдба Иво Прокопиев и чрез фабриката за фалшиви новини започна да си създава американско алиби и съответно да фабрикува руски връзки на неудобните за него хора, като Делян Пеевски.

Пеевски е неудобен на олигархичната шайка част от която е и Цветан Василев, именно заради нас – медиите от издателската група „Телеграф“, „Монитор“, „Политика и Агенция Монитор. Ние първи разкрихме фактите около грабежа на века – пирамидата КТБ. Разкрихме далаверите на Драгалевския лаборант Иван Костов, който по примера на Фетхуллах Гюлен създаде паралелна държавна власт от олигарси, политици, медии, неправителствени организации и дори магистрати с пари, откраднати чрез бандитската приватизация, която проведе. Разкрихме престъпленията и връзките между неговите олигархични отрочета – Цветан Василев, Иво Прокопиев, Сашо Дончев и Огнян Донев. Посветихме на това серия от специални приложения и поредица от книги. 


Ежедневно опровергаваме и фалшивите новини, които бълва постоянно фабриката за манипулации, построена около „Капитал“ и присъдружните му сайтове като „Медиапул“, „Фрогнюз“ и др. 

И нищо няма да ни спре да продължим с нашите разкрития. Нито нескопосани приказки от хиляда и една нощ. Нито дори безумната книга, пълна с манипулации, която „Капитал“ издаде с цел периодично да разпространява чрез части от нея клевети по адрес на нашия издател. Защото за разлика от Костов и олигархичните му отрочета, чиито ведомствени медии крият мръсните им тайни, нашият издател няма какво да крие и цялата му собственост е публична. 

Именно това е и причината фабриката за фалшиви новини да съчинява приказки, а нашите разкрития винаги да са подкрепени с доказателства.
Делян Пеевски

"Монитор"

Няма коментари:

Публикуване на коментар