Лято

Лято

10 октомври 2017 г.

Бойко Борисов: По-приятелски КСНС не съм имал нито с Плевнелиев, нито с Първанов

"Днес се развива тема "Бойкот". Що за безобразие?"
 
Бойко Борисов категорично отрече да е бойкотирано вчерашното заседание на Консултативния съвет по национална сигурност и нарече това "фалшива новина".

Вчера след три часа разговори държавният глава Румен Радев прекрати заседанието поради липса на кворум и насрочи ново по същата тема – законодателни промени за борбата с корупцията.

"По-приятелски КСНС не съм имал нито с Плевнелиев, нито с Първанов, нито с тези президенти, с които съм работил. Всички го бяха уведомили, че имат официални посещения за Интерпол, в Полша и Париж. Убеден съм, че президентът няма да си изкриви душата", коментира Борисов на брифинг в Министерския съвет и настоя, че това може да се види от стенограмата.

"Днес се развива тема "Бойкот". Що за безобразие?", запита премиерът, цитиран от "Фокус".

"Не съм нито колегата Валери Симеонов, нито Антон Тодоров да оценявам медиите, но новината за бойкот на КСНС е 100% фалшива. Ако лъжа, елате и ме заплюйте мене. Седнахме, кафенце си пихме, говорихме си по различни теми, по програмите. Излизам и разбирам, че аз го бойкотирам", коментира още Борисов.

Той настоя и че е предлагал вчера да бъде извикан друг вицепремиер или други хора от партията, за да може да се излезе с решение.

За антикорупционния закон той очерта и кои са основните спорове по темата.

"В общи линии споровете са два. Съгласието е, че трябва да има такъв орган. Несъгласията между двата закона, които се бият, те ще се решат в парламента. Няма да се решат в президентството. Кой кого да назначава за шеф. Сигурното е, че Министерският съвет няма да го назначава. Битката сега е между парламент и президент. Не е моя", настоя Борисов.Няма коментари:

Публикуване на коментар