Зима

Зима
Пролет

8 октомври 2017 г.

Джон Хънтсман: Ще работя за възстановяване на доверието между САЩ и Русия

"С добра воля и от двете страни, ще можем да започнем ефективна съвместна работа по решаването на няколко ключови проблема."

Новият посланик на САЩ за Русия Джон Хънтсман заяви, че основната му цел е „възстановяването на доверието между двете ядрени свръхдържави", предава ТАСС, цитирайки думите на Хънтсман изказани по време на церемония в американския щат Юта.

„Не трябва да си мисли, че това ще стане лесно или бързо. Но си мисля, че с добра воля и от двете страни, ще можем да започнем ефективна съвместна работа по решаването на няколко ключови проблема", отбеляза дипломатът, цитиран от „Фокус".

В началото на октомври Хънтсман, който е бивш губернатор на Юта, заяви, че има намерение да работи за възстановяването на доверието между Москва и Вашингтон и за укрепването на двустранните отношения.

„В качеството си на посланик на САЩ в Русия имам намерение да работя за възстановяването на доверието между нашите страни и укрепването на двустранните отношения, на основата на сътрудничество в общите интереси", подчерта той.

В коментар за назначението на дипломата, от Кремъл изразиха надежда, че той ще има принос за възстановяването на двустранните отношения "след щетите, които им нанесе Вашингтон".

Говорителят на руския президент Дмитрий Песков напомни, че Путин - „е последователен поддръжник на реанимацията" на отношенията между Русия и САЩ.

„Президентът счита, че тяхното подобрение ще е от полза за целия свят, а не само за Москва и Вашингтон", отбеляза Песков.

Джон Хънстман сменя Джон Тефт, който оглавяваше американското посолство в Русия от 2014 година.

Няма коментари:

Публикуване на коментар