Зима

Зима
Пролет

25 октомври 2017 г.

Цигани за бързо реагиране

Живеете с усещането за унижение, че цяла една държава сякаш е превзета от хора, които никога не са искали да имат държава...
 
Унижението ни все още не мирише на барут, а по ръцете им все още няма нагар. 

Те все още стискат добрата стара циганска брадва и буквално през ден я държат опряна в кокала ни. Но цигански пистолет още не е допиран в слепоочието ни.

Затова за нищо на света модерен не им казвайте, че първобитният строй приключи неотдавна. И че напоследък изглежда леко изостанало да се мотаеш по цял ден с дървен кол, търсейки провизии за вечеря и разпалки за семейното огнище в пещерата.
 

Запазете за себе си тайната за тъжния край на каменната ера, за да не изхвърлят всичкия камънак от джобовете си. И най-вече да не почнат да ги пълнят със сух барут.  

В абсолютно никакъв случай не ги посвещавайте в изобретяването на огнестрелното оръжие. Достатъчно добре ви вземат страха само с камъни и дървье, няма нужда да насочват пушка.

Но и без това знам, че няма да го направите, защото не смеете да кажете нищо на циганите. Защото ей сега ще се съберат 30 на тумба и ще ви замерват с камъни, после ще ви допребият с колове по главата.

А вие ще изтърпите някак, за да нямате после още неприятностите. Щото сегашните и без това са ви достатъчно, нали.

И щото така ви свикнаха – че махалата идва по-навреме и от линейка. Че няма нищо по-бързо от циганските сили за бързо реагиране, че никой не може да покрие норматива им при свикване на сбор по тревога.

Имате 30 минути да съберете 30 души, за да мъстите за нещо. На горския, който ви пречи да си наберете няколко каруци дърва. Или на цялата система на здравеопазване, понеже не лекува с предимство пациентите без осигуровки.

Не половин час, половин живот няма да ви стигне за организиране на малък наказателен отряд. Днес ще ни задържат на работа, утре с едни приятели ще гледаме Шампионската лига, вдругиден сме на родителска среща, а през уикенда ще отскочим до провинцията.

Просто няма кога да я свършим тази работа. Пък и не ни се влиза в първобитно-общиннни сдружения, понеже вече членуваме в гражданското общество. Няма сега да им слизаме на циганското ниво, я.  

Не искате да слизате на тяхното, а те нямат желание да се качват на вашето. И затова живеете с усещането за унижение, че цяла една държава сякаш е превзета от хора, които никога не са искали да имат държава. Сякаш насила им я бутат в ръцете, макар и те да не знаят какво ще правят с нея.

Ако бяха други хора, досега да са обявили автономия. Досега да са направили успешен въоръжен преврат, ако бяха сменили коловете с колтове и ако имаха бегла идея как ще я карат занапред.

Ако бяхме други хора, досега да сме се разправили с нещо толкова елементарно като първобитен башибозук. Но все си казваме, че още се търпи. Че не е проблем за умиране да ни унижават индивидуално, стига да не е национално.

Дори либералите казват същото, въпреки че ненавиждат нации и държави. Но все пак нашите либерали са преди всичко циганолюбци и чак след това борци за общочовешки права.




Калин Руменов, Lentata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар