Зима

Зима
Пролет

4 октомври 2017 г.

Вицепремиерът на Испания ще съди Христо Стоичков

Искът ще е в защита на нейната чест и честта на семейството ѝ
 
Вицепремиерът на Испания Сорая Саенс де Сантамария възнамерява да съди Христо Стоичков, по повод отправените обвинения към нея във франкизъм, съобщава агенция EFE.

Искът ще е в защита на нейната чест и честта на семейството ѝ, предава агенцията като се позовава на източници от правителството, които са разкрили решението на вицепремиера.

От далечно Маями, където Стоичков работи за мексиканската телевизия Univision, той отправи остри критики срещу Саенс де Сантамария, като именно нея обвини за насилието по време на референдума в Каталуния и я призова да си подаде оставката.

След като се появи в студиото с каталунския флаг футболната звезда определи като "пълен срам" действията на цялото правителство на Испания той отправи и личностни нападки срещу вицепремиера.

"Нейният дядо - франкист. Баща ѝ - франкист. Тя - също франкист. И синът ѝ. Тя ли ще ни казва какво да правим? Моля ви, оттеглете се вече. Не може да пращаш полицията да бие невинни хора. Испанското правителство, вие сте пълен срам. Затова ще бъдете там, където си заслужавате - отделени от света", обяви Стоичков в предаването си, припомня Cross.bg.

Както е известно, откакто заигра в Барселона, Стоичков е сред хората, които силно подкрепят независимостта на Каталуния. 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар