Зима

Зима
Пролет

28 октомври 2017 г.

Фейсбук, който умря

Последните дни, без да се разбере официално, компанията на Цукърбърг започна да запушва постове на потребителите си, които водят до медийни публикации.
 
 

Беше пуснато съобщение, че това е експеримент в страни като Сърбия и Словения, но много от потребителите забелязват че активността е намаляла - особено под линкове на вестници и телевизии.
 

Цукърбърг явно силно контролира трафика и без ние да знаем как и кога, той ни лишава от естествения поток да обменяме новини.
 

Целта на собственика на ФБ е елементарна и граничи с ненужна алчност - всеки да си плаща за публикации, свързани с медия, най-вече това да се прави от самите медии.
 

След като ФБ се самопочисти от мръсни думи, стана политически коректен, загуби хора като Бегбеде и явно цензурира дори вицове - Цукърбърг пристъпва към смъртта на ФБ. Смърт от алчност, не-служеща на хората и потребителите. Липсата на новини и политика във ФБ ще е краят му.
 

Социалната мрежа ще заприлича на личен албум с бебета, котета и храна, който вие не притежавате. Нищо от това, което поствате във ФБ не е ваше, а и е трудно за достигане.
 

Милиардерът, който твърдеше че ФБ винаги ще е безплатен, просто ще направи политически, социални и медийни подкастове, където да се псуваме (един друг и всички срещу политиците) срещу заплащане.
 

А това тук не върви.
 

Сбогом, нещастнико.




Мартин Карбовски, Lentata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар