Зима

Зима
Пролет

15 ноември 2017 г.

Възрастните с пенсии до 321 лева ще получат по още 40 за Коледа

50 млн. лева ще отдели правителството от бюджета за коледните добавки на пенсионерите.


Предвижда се те да са за възрастните хора с най-ниски пенсии – до 321 лв.

Обичайният размер на "бонуса" досега е бил 40 лв. и се дава към пенсията за декември.

"Доброто състояние на икономиката, добрата работа на приходните агенции, а и ангажиментът, който имаме, ни дава възможност 50 млн. за Коледа да вземем като решение днес, ако го подкрепите за пенсионерите, така че тази добра традиция да продължи", каза премиерът Бойко Борисов в началото на днешното правителствено заседание, цитиран от Dnes.bg.

Вчера социалният министър Бисер Петков пресметна, че добавката ще получат 57% от пенсионерите у нас.

Борисов поздрави вицепремиерите и коалиционни партньори в кабинета Валери Симеонов и Красимир Каракачанов за включването ни в новата постоянна военна структура на ЕС - ПЕСКО, която се очаква да бъде основана през декември. Вчера външната министърка Екатерина Захариева и военният министър Красимир Каракачанов сложиха подписи в Брюксел под заявката за участие, само месец, след като правителството взе решение за това.

"Вече имаме договор за обща европейска отбрана, сигурност. Ще видите как след една година съвсем друго ще бъде и по индустриалното сътрудничество, в превъоръжаването", коментира премиерът.

Борисов поздрави с "добре дошъл" новия здравен министър Кирил Ананиев. Поздравления за новия пост Ананиев получи и от колегите си министри.



Няма коментари:

Публикуване на коментар