Зима

Зима
Пролет

23 ноември 2017 г.

Георги Марков: Орбан бил закрил демокрацията?!

"Ако посоченото е закриване на демокрацията, да го направим и в България."
 
Георги Марков отговори на проф. Евгений Дайнов, който сутринта бе гост на телевизия бТВ. 

Дайнов посочи, че унгарският лидер Виктор Орбан "закрива демокрацията". 

Именно тези думи на професора възмутили депутата от ГЕРБ и той му отговори в изявление за "ПИК".

Ето го:

"Орбан закрил демокрацията? Тази глупост изръси сутринта по либералната телевизия бТВ един неолиберален „професор“. За да се види, че неолибералите не са на себе си специално за агенция ПИК ще изложа само факти за седемгодишното управление на Виктор Орбан:

1. В икономическата област. Само преди дни в Гьотеборг при домакинството на шведския премиер и в присъствието на Тереза Мей и други премиери от Европа „закривателят на демокрацията“ изнесе лекция за унгарския икономически модел:

- За 2017 година износът на Унгария е над 100 милиарда евро. Само за Китай годишно страната изнася 70 000 тона месо и над 2 милиона патици. Руският пазар е залят от маджарски лекарства, вина, колбаси и други стоки.

- Безработицата е свалена от над 10% при социалистите до 4%. Разкрити са 800 000 нови работни места.

- Германските фирми в Унгария са 6 000, между които „Ауди“, „Мерцедес“ и „Опел“. В град Кечкемет на всеки 2 минути излиза един цял нов „Мерцедес“. Американските са 1750, швейцарските 900, а японските начело със „Сузуки“ – 150. Започна копката на влака стрела Будапеща–Белград, инвестиран от Китай за 2,5 милиарда долара, предстои и карго такъв до Пирея.

- Всяко унгарско семейство, което се осигурява получава за трето дете подарък от 33 000 евро. Ако желае и 33 000 евро нисколихвен кредит за 25 години. Ако майката учи, тази сума се поема от държавата. Съществува цяла верига от бонуси за младите семейства. Платеното майчинство като отпуск е за 6 години.

- На 5 декември Виктор Орбан ще връчи официално милионният паспорт на нов унгарски гражданин. Както е тръгнало без да се прекрояват границите ще направи Унгария 15 милиона.

- Цените на тока, газа, водата и другите комунални плащания е намалена с 25% за домакинствата и 11% за фирмите.

- Будапеща стана спа-център на Европа и проведе най-атрактивното световно първенство по плуване, водна топка и скокове във вода. До 2020 г. ще бъдат завършени всичките 32 нови покрити стадиони в страната на стойност 750 милиона евро.

- Инфлацията в страната е най-ниска от 40 години. Унгария няма нито един цент дълг към която и да било държава или световна финансова институция. Медиите, банките и енергетиката са 50+1 унгарски.

- Заплатите на учителите бяха вдигнати многократно, а на лекарите специалисти с по 800 евро на калпак.

- Туризмът бележи ръст като нощувките за тази година на чуждестранни туристи са над 23 милиона.

2. В политическата област:

- Прие се нова Конституция, в която Християнството е основен принцип. Броят на депутатите бе драстично намален на 199. Няма давност за престъпленията на фашизма и комунизма.

- Унгария издига двойна граница, пазена от 12 000 войници срещу ислямските нашественици, като предотврати директен внос на терористи. Счита се за една от най-сигурните в Европа.

- Унгарската държава и останалите страни от Вишеградската четворка отказаха да приемат квоти. Унгария няма шеф! Не можем да интегрираме тези хора, защото са чужди на нашата култура, исторически традиции, език и пр., заяви Орбан.

- Унгарското правителство отказва да приеме плана на Сорос за заселване по един милион мигранти годишно. Няма да оставим Сорос да се смее последен, заявиха унгарците.

- На референдума 99% подкрепиха Орбан.

- Виктор печели два пъти избори с по 2/3. През април вероятно ще го направи отново.

Ако посоченото е закриване на демокрацията, да го направим и в България.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар