Зима

Зима
Пролет

18 ноември 2017 г.

Стефан Данаилов: Обществото не е узряло за избори!

"ГЕРБ си искат четири години, ние искаме да си отидат по-рано."
 
Националният съвет на БСП се събра на закрито заседание днес. 

Една от основните теми е дали да се вземе курс към предсрочни избори, дали партията е готова за тях. Социалистите трябва да обсъдят и темата за вота на недоверие, който искат да внесат след като бъде приет бюджетът за следващата година. А също и каква да бъде позицията им по исканите от ГЕРБ промени в конституцията, целящи да отпадне давността за приватизационните сделки.

"Обществото не е узряло за избори", бе категоричен зам.-председателят на червената партия Стефан Данаилов.

"ГЕРБ си искат четири години, ние искаме да си отидат по-рано", допълни той, цитиран от Epicenter.bg.

Запитан БСП клати ли ГЕРБ, той отговори: "Какво да ги клатим?! Не ги ли чувате какво говорят! Те са толкова уверени в себе си, железни. Въпросът е, че не може да има спокойствие. Акцията тръгна и ще върви докрай!"

"Аз съм за промени в конституцията, но съм сигурен в едно - Корнелия Нинова трябва да подкрепи задължително. Акцията е срещу нея, не го ли усещате?", обърна се към репортерите пред централата на партията Стефан Данаилов, коментирайки въпроса с исканите промени в конституцията заради приватизацията.

"Има създадена обстановка, избори трябва да има напролет", смята лидерът на пловдивските червени Георги Гергов.

"БСП винаги е била готова за предсрочни избори, затова внасяме вот на недоверие по темата корупция", каза преди да влезе на "Позитано" 20 депутатът Филип Попов.

Решението за днешния пленум бе взето още на заседанието на конгреса на 28 октомври. Тогава бе определена и темата му - организационни въпроси. Политическата обстановка обаче измести фокуса и така като първа точка от работата на социалистите влезе доклад на председателя на правния съвет Янаки Стоилов по идеята за промени в конституцията и отпадане на давността за приватизационни сделки.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар