Зима

Зима
Пролет

11 ноември 2017 г.

Браво, „генерал Деси“, че не си допуснала „будители“ даскали на срещата си с ученици!

Така се прави! Когато искаш да чуеш истината, а не заучени глупости, изречени под „правилния“ поглед на „правилните“ даскаля...
 
„НЕВИЖДАН СКАНДАЛ! Президентшата Десислава Радева изрита български учители – прави закрити срещи само с ученици, родители в шок какво им говори тайно.“, пищи жълтакаво–фекална агенция.

Съпругата на президента Румен Радев – Десислава Радева провела среща с ученици във Велико Търново, където присъствали около 100 ученика, а учителите им били помолени учтиво да напуснат срещата, като Радева обяснила на учителите, че желае децата да се отпуснат и да могат свободно да изразят позициите си, което щяло да бъде невъзможно в присъствието на учителите им.

Под мотото „Дeцa гoвopят c дeцa зa бyдитeлcтвoтo“ минава инициaтивa нa пpeзидeнтшaтa във Велико Търново под шапката на гражданското и сдружение „Живaтa вoдa нa Бългapия“.

„Тотално унижение демонстрирала нашата „първа дама“ Десислава Радева към български учители...“, „Съпругата на Румен Радев си позволила да изгони учителите от класните им стаи във Велико Търново, разкриват възмутени даскали“,„Какво толкова им говори, как може да изриташ учителите отвън, това е недопустимо“, пишат възмутени граждани“, „На събеседванията се говорело за будителството, а Радева заявила, че фолкпевците не са такива, независимо, че самата тя си призна в интервю, че слуша Азис“, „Въпросът е обаче защо учителите остават изритани отвън и дали това е нормално поведени на една съпруга на президент? Учителите не били будители, казала Десислава Радева, или поне не всички“ – пени се истерично жълтакаво–фекалната агенция.

Критикували сме много „Генерал Деси“, обаче когато се налага да я защитим от кретенски внушения и безумни плюнчения на слугински на властта „медии“, няма да се поколебаем да го направим категорично.

И къде е тук „невиждания скандал“? Че президентшата поискала даскалята да не присъстват на срещата – дискусия с учениците? Абсолютно правилно! В тази държава на тотален натиск и контрол върху свободното изразяване и свободата на словото, налагана от Горе та до въпросните даскаля, какво очаквате да каже, да дискутира или да изрази като свободна позиция ученик пред … класната си, или учителката, дето така го е подхванала, че чака само да чуе нещо изречено „неправилно“?!

Когато във врата ти диша онзи, в случая – даскала! – на когото си подопечен, трудно ще намериш храброст да кажеш онова, което не иска да чуе учителят ти. Защото образователната ни система е такова блато и толкова закостеняла откъм възпитание на характери и поощряване на „груви“ – та за сметка на „квадратни“ -те, че не е даже за приказване.

Учителите били подложени на унижение, ти да видиш, и „мракобесие“! В държава, в която на пръсти се броят учители по призвание, а не чиновници, на които и сто пъти да им увеличиш заплатата, все чиновници ще си останат, кой е бил подложен на „унижение“, че не схванахме?!

Този път браво от нас на „генерал Деси“! Така се прави! Когато искаш да чуеш истината, а не заучени глупости, изречени под „правилния“ поглед на „правилните“ даскаля.

А че огромен процент от учителите не са народни будители – е ясно от „онова, с което разполага, като потенциал“ държавата ни – както би се изразил /особено принадлежният към Велико Търново!/един от корифеите на „будителската мисъл“, любимец на жълтакаво-фекалната агенция – лицето Цветан Цветанов.




Веселина Томова, Afera.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар