Зима

Зима
Пролет

12 декември 2017 г.

Прокуратурата внася обвинителен акт срещу Даниел Митов и Христо Ангеличкин

Митов е обвинен, че като министър на външните работи, не е изпълнил служебните си задължения и от това са настъпили вредни последици в размер на 494 458,03 лв. за министерството
 
Срещу бившия министър на външните работи Даниел Митов ще бъде внесен обвинителен акт в Специализирания наказателен съд за престъпление по служба, съобщиха от прокуратурата.

Неговият заместник Христо Ангеличин също отива на съд, но обвинението за него е за безстопанственост.

Даниел Митов е обвинен, че в периода от 15 януари до 22 юли 2016 г., като министър на външните работи, не е изпълнил служебните си задължения с цел да набави облага за търговско дружество.

От това са настъпили значителни вредни последици в размер на 494 458,03 лв. за Министерство на външните работи.

В нарушение на Закона за публичните финанси и Закона за обществените поръчки, сключвайки споразумения към договор с Министерство на земеделието и храните (МЗХ), Митов задължил МВнР да преведе чрез МЗХ на търговското дружество въпросната сума и не предвидил контрол по изпълнението на ценовото предложение по така сключените споразумения.

Даниел Митов е с мярка за неотклонение "Подписка".

Христо Ангеличин е обвинен в това, че като длъжностно лице - заместник-министър на външните работи, в нарушение на задълженията си да наблюдава и контролира дейността на дирекция "Управление на собствеността и материално-техническо осигуряване" в МВнР, не упражнил достатъчен контрол върху работата на директора на тази дирекция.

Даниел Митов

Няма коментари:

Публикуване на коментар