Зима

Зима
Пролет

25 декември 2017 г.

Лекове за махмурлук от цял свят

Празници, обилни трапези и повече алкохолни напитки. За това време в годината казваме, че „отпускаме душата си“.
 
Въпреки че не сме спазвали строг хранителен режим през годината, тези наши думи сякаш са оправдание за празничното препиване и преяждане. 

Всичко завършва с махмурлук. Някои се доверяват на зелевия сок, други пият айрян, трети не могат без шкембе чорба.

Вижте няколко изпитани трика за справяне с махмурлук от целия свят.

Австралия


Австралийците имат своя рецепта за справяне с махмурлука и тя е да приемат добавки богати на витамин С и витамини от групата В. Тези важни антиоксиданти се съдържат в почти всички разтворими таблетки и помагат на тялото да се възстанови.

Германия


Ако сте любители на маринованата риба, това може да бъде вашето спасение от махмурлука. Германците определено знаят как да се вдигнат бързо на крака. Увиват парченца маринована херинга около малки кисели краставички с малко парче лук. Тъй като краставичките са вид ферментирала храна, те ще ви помогнат да възстановите нивата на електролитите, които намаляват с консумацията на алкохол.

Австрия

Ако по време на празници ви предстои пътуване до Австрия, то там ще може да облекчите махмурлука си със супа гулаш. Голяма купичка топла супа, с телешко месо и много зеленчуци. След това може да се отдадете на релакс.

Китай

Зеленият чай е лек в китайската култура повече от 4000 години. Напитката има ползи и за възстановяване на организма след прием на алкохол. Така че пригответе си около 700 мл хубав зелен чай и приемайте това количество по малко през целия ден.

Англия

Англичаните рядко пропускат своята любима английска закуска. Тя се оказва тяхното спасение и след парти полято с повече алкохол. Английската закуска включва боб, пържен бекон, задушени гъби, яйца, препечени филийки. Но могат да я заменят и с бургер с бекон. Мазнини, мазнини и много въглехидрати.

Франция

Французите имат няколко трика, когато става дума за прочистване на тялото от консумацията на алкохол. Някои от опциите им за справяне с махмурлука включват френска лучена супа или касуле – ястие приготвено в глинено гърне, което се състои от боб, няколко различни вида меса, наденица, чесън, лук, подправки.

Холандия

В Холандия подобно на Германия се доверяват на киселите краставички и маринованата риба, но те са част от големи бургери с повече сос.

Мексико

Добре дошли в Мексико! Ако сте прекалили с текилата, вашият лек се крие в мексиканската салата „Vuelva la vida“, буквално „връщане към живота“. Тя се приготвя със скариди, лук, домати, сок от лайм, като може да добавите и люта чушка.




Az-jenata.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар