Пролет

Пролет

6 декември 2017 г.

Мария Захарова: И това ще преживеем!

"Ние не падаме по гръб. Нито от световна война, нито от разпада на Съветския съюз, нито от санкции."
 
"Решението на Международния олимпийски комитет да лиши руския национален отбор от възможността да се състезава под флага на Руската Федерация на Олимпийските игри в Южна Корея е част от мащабна антируска кампания", заяви говорителят на Министерството на външните работи Мария Захарова.

Вчера Изпълнителният комитет на Международния олимпийски комитет реши да наложи забрана на Русия за участие в Пьончан заради системно нарушаване на антидопинговите правила. На форума ще бъдат допуснати само руски състезатели, които не са уличавани в употреба на забранени стимуланти. Те ще участват под неутрален флаг, а шампионите няма да чуят химна на родината си.

"Ние не падаме по гръб. Нито от световна война, нито от разпада на Съветския съюз, нито от санкции. Приемаме всичко и го преживяваме", написа тя в социалните мрежи.

"Вече не трябваше да има спорт в Русия. Възраждането на Русия като спортна държава не беше включено в глобалните планове: младежите трябваше отдавна да са заспали, стадионите – завинаги превърнати в битпазари, треньорите – да работят в чужди отбори.


Нищо не стана според сценария. Появи се ново поколение спортисти, световните спортове се изпълниха с постиженията на руските атлети, Русия проведе отлично Олимпийските игри. Спортът постепенно се превръща в една от националните идеи, въплътена в десетки хиляди детски школи и училища, в най-новите стадиони и просто в желанието да бъдем спортни", пише Мария Захарова.

"Сега трябва да изключим емоциите и достатъчно сериозно на анализираме тези решения, които взе МОК по отношение на нашата страна, преди да огласим някакви заключения", коментира от своя страна говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Мария Захарова

Няма коментари:

Публикуване на коментар