Зима

Зима
Пролет

16 декември 2017 г.

Б. Борисов: Доган да говори с партия си, защото ще провалят председателството

"Те умират да сринат всичко и да се сринем. Това им е целта и в руините те да се опитват отново да крадат."
 
Премиерът Бойко Борисов призова почетния председател на ДПС Ахмед Доган "да говори" с партията, тъй като движението искало провал на председателството.

"Истински се надявам Доган, който често в интервюта казва, че държавата е над всичко, малко да говори с тяхната партия, защото както вървят, ясно е, че искат провал на председателството. Нали сами разбирате, че толкова усилия положих да ги докарам всички на среща за Западните Балкани през май. Представяте ли си служебен премиер да води тези разговори. Абсурд, провал на всичко", възмути се Борисов пред българските кореспонденти в Брюксел, където взе участие в срещата на върха на Европейския съюз.

"Затова за българския казан в Ада никога не се слагат охранители, защото ние сами си се дърпаме да сме в казана с катрана. Това е типична проява, когато Европейската комисия и Европейския парламент... тогава точно да се избере вот на недоверие. Можеше да е целия декември. Само вижте как са подбрали датата. Те умират да сринат всичко и да се сринем. Това им е целта и в руините те да се опитват отново да крадат", коментира Борисов инициативата на БСП и ДПС за вот на недоверие.

Министър-председателят обяви, че е готов да преразгледа мораториума за нови лекарства.

"Винаги съм бил диалогичен, затова съм готов да преразгледам мораториума за лекарствата, ако трябва и след среща с Радев. Ако в една трета от държавите в ЕС дадено лекарство се употребява, ще го пуснем и ние на пазара", заяви Бойко Борисов по повод изказването на президента, че налагането на мораториума е "цинично".

Премиерът не пожела да коментира протеста срещу поскъпването на водата, организиран от БСП, и подчерта, че изобщо не иска да обръща внимание на Корнелия Нинова.

"Само преди няколко месеца им дадохме властта, те се уплашиха дори министър да сложат. Имаше избори - демократични, точни, със служебно правителство на президента Радев, изцяло доминирано от тях, и ние ги победихме. Алтернативата е ясна - БСП и ДПС. Колко ще изтрае? И то по време на председателството? Затова ли полагам този труд не само за България, ами и за Западните Балкани", запита Борисов, цитиран от Banker.bg.

Той добави, че страната ни е била похвалена от германския канцлер Ангел Меркел и от председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер за защитата на границата с Турция. "Те са готови да дадат още пари, още техника. България беше специално отличена", разказа премиерът.

По негови думи в своята реч Юнкер е дал за пример финансовото състояние на страната ни. Президентът на Европейската централна банка Марио Драги пък посочил, че финансовите ни резултати са впечатляващи.



Няма коментари:

Публикуване на коментар