Зима

Зима
Пролет

19 декември 2017 г.

Кен лий вече! Кен лий!

Това, че търпим глупаци да ни управляват, ги бетонира все повече и на все по-високи нива...
 
Много се смяхме навремето с „кенлий“. Клето девойче имаше претенции да пее на английски. 

Правихме си гаргара с това половин година, че и до ден днешен всички се сещат за какво иде реч.

После Издислав ни забавлява от все сърце. И за него написахме по стотина поста в социалните мрежи.

Междувременно гласувахме. В резултат на което видяхме цунами от кенлийщина и издиславщина в управлението.

Ви Ай Ай беше прочитът на депутатка от ГЕРБ на една римска цифра. Друг ръководен управленски кадър премести столицата на Виетнам в Пекин. Безчет илюстрации за неграмотността на политиците може да види всеки, който отразява работата им. Съвсем логично в челото на класацията се подрежда премиерът, който няма ден без шедьовър, откакто се е появил в публичното пространство.

Ще го кажа бавно, за да ме разберат. Госпожи и господа политици, вий сте ай-ай! Шок и ужас е да ви слуша човек! Кен лий вече! Кен лий! Аман!

Срамно е дори да ви се дава думата на квартална вечеринка, защото и оттам наднича „цъфнал ГЕРБ”.

Срамно е да представлявате България на каквото и да било. Халваджиите и бозаджиите, населявали парламента след Освобождението, са имали по-изискан речник и по-богата обща култура. Уж по-необразованите и неерудирани хорица из останалите тук-там на картата села са на по-високо интелектуално ниво от вас, дето се смятате за елит. Високо ви е нивото само в дисциплината „усвояване на едни пари“. Там сте шампиони. Срамно е да живеете в охолство, а на онкоболните да режете последната надежда.

Но най-срамно е някакви уж културни хора да правят мили очи на властта, като я даряват с титли и звания. Да търсят всевъзможни пътища да се харесат, за да оцеляват.

Четем какви безумни „културни проекти” ще се реализират покрай многострадалното ни Председателство. Да, пак за раздаване на пари става въпрос. И както каза една приятелка, надявам се дотогава да съм емигрирала и да не умирам от срам заради килима от рози, преборил проекти на филхармонии и на театри, на Любен Дилов и на Тео Ушев.

Всичко е свързано, колкото и да не изглежда така. Това, че търпим глупаци да ни управляват, ги бетонира все повече и на все по-високи нива. Заемайки ги, те управляват така, че глупостта се мултиплицира. И вече ни залива отвсякъде.




 Евелина Гечева, Transmedia.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар