Зима

Зима
Пролет

1 януари 2018 г.

Робите не могат да понесат свободата, защото духът им е на рая

Ако и през 2018 не схванете и през 2518 година – пак ще сте същите!
 
И в края на тая година, да ви го рекна, на всички тия, дето акъл ми давате в анонимните си коментарчета – кого да НЕ съм публикувала, щото иначе нямало да четат сайта АФЕРА. 

Никога в битността си на журналист не съм се съобразявала с ТЪЛПАТА и не съм се принизявала до вкусовете й, за да печеля „тираж“ и популярност.

През оная ми работа е дали ще четете АФЕРА или не. Ще публикувам ЛИЧНОСТИ с ярък характер и позиция, а не плашипутарници, като тия, дето се крият зад анонимността си. Изобщо не ме интересува посещаемост, импресии и всякакви други лайна, заради които пикове и блицове си продават душите ежечасно. Аре, сега бегайте бързо у лево – в 2018 – където пак ще сте плъхчета.

Човек върви по ПЪТЯ си винаги сам, по този ПЪТ никога не трябва да мъкне недораслите за него на гърба си. Ако имат даян да се издигнат – добре дошли, ако ще пълзят докрая – да го правят другаде.

„Популярността“ е илюзия на пошлото его.

АФЕРА нито ще върви по „магистралите“ на Тиквата, нито ще меси питките на Комедията, нито ще е преводач на Сокола, нито ще лети на фалкона на Льотчика…

Защото свободата няма нито цвят, нито мирис, нито се купува и продава, нито слугува на маргиналите – дървени философи.

Честита да ви е 2018 година! Ако и през нея не схванете, че робите не могат да понесат свободата, не защото са поробени от друг, а защото духът им е на рая, и през 2518 година – пак ще сте същите!




Веселина Томова, Afera.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар