Зима

Зима
Пролет

24 януари 2018 г.

Елена Йончева: Имала съм сметка в КТБ, но не съм участвала в никакви схеми

"Обществото трябва да започне да говори за корупцията. Корупцията отдавна се е превърнала в житейска норма."
 
„Нямам никакви връзки с КТБ. Господин Добрев се опитва да ме атакува по всякакъв начин. 

Първо каза, че ще ме даде на съд. Сега излиза с информация от Търговския регистър за моята дейност като журналист. Това не е вярно. Имала съм сметка в КТБ, но не съм участвала в никакви схеми. Имала съм фирма и съм имала съдружник. Ако има нещо нередно в моята дейност, което е незаконно, даже неморално, да дадат сигнал към прокуратурата или в комисията по конфликт но интереси. Не съм ползвала държавни средства, не съм ползвала европейски средства." 

Това заяви по БНТ депутатът от БСП Елена Йончева по повод обвиненията и данните, изнесени от Делян Добрев по време на вчерашния вот на недоверие.

Тя коментира актуални политически въпроси като ратификацията на Истанбулската конвенция и вота на недоверие за корупция.

„Първият проблем на Истанбулската конвенция е, че обществото не беше запознато с нея. В конвенцията има една „дума-хемелеон", да цитирам д-р Николай Михайлов, джендър. Има много неясноти, а нямаше обществен дебат и достатъчно информация. В Румъния конвенцията беше приета, после хората излязоха на улицата и ще правят референдум", поясни Йончева.

За целта и смисъла на вота на недоверие Йончева заяви: „Обществото трябва да започне да говори за корупцията. Корупцията отдавна се е превърнала в житейска норма. Купуват се дипломи, шофьорски книжки. Корупцията тръгва отгоре, феодализират се цели общини. Губи се чувството за справедливост."

Тя многократно цитира твърдение на депутата Лъчезар Иванов (ГЕРБ) по време на вчерашния дебат: „Силата на партията ГЕРБ е Бойко Борисов, който смело разбива всички корупционни схеми." 


Йончева се обърна и към водещия Иво Никодимов с въпросите: „Вие вярвате ли в това? Вие познавате ли човек, който вярва в това?"

Тя подчерта проблема с оградата на границата. „При оградата даже беше направен опит за цензуриране."



Няма коментари:

Публикуване на коментар