Зима

Зима
Пролет

30 януари 2018 г.

Румен Радев отсвири сбирка на кръга "Капитал"

За сметка на това форумът бе почетен от премиера Борисов и няколко от министрите му, както и от Румяна Бъчварова, чиято дъщеря Лора Филева е на заплата при Прокопиев
 
Президентът Румен Радев извади червен картон на подсъдимия Иво Прокопиев, като реши да не уважи днешната сбирка на задкулисния кръг "Капитал". 

Държавният глава не пристигна на форума, организиран от обвиняемия, въпреки че именно той трябваше да е първият лектор на "Големите въпроси на 2018". Вместо това обаче със знаковата си постъпка Радев предпочете да не легитимира сбирката на клиента на специализирания съд и Фабриката му за фалшиви новини. 

За сметка на това форумът бе почетен от премиера Бойко Борисов и няколко от министрите му, както и от бившият вицепремиер Румяна Бъчварова, чиято дъщеря Лора Филева е на заплата при Прокопиев, макар че едва ли има европейска държава, в която властта да оказва лична чест с присъствието си на събитие, организирано от обвиняем за куп далавери.

"Аз съм винаги бил за свободата на словото. Ако някой от собствениците има проблеми с правосъдието, това не е мой въпрос, а въпрос на правосъдието. И като са ме поканили, аз съм длъжен да дойда и да отговоря на всички въпроси", оправда присъствието си Борисов.

Финансовият министър Владислав Горанов също посочи, че не виждал проблем в участието си на форума, но на практика призна, че кабинетът е бил не веднъж или два пъти обект на манипулативни атаки от страна на кръга "Капитал". 


"Мисля, че тезите на правителството трябва да се чуват. Ние нямаме притеснения, ако бъдем, в който и да е формат. Надявам се в статута на обвиняем или на виновен за нещо, да се намери решение. Ние често сме били предмет на едностранчиви коментари от страна на тази медия, но това не означава, че имаме някакви притеснения да изразяваме позицията си", коментира той.

Естествено на сбирката в най-лъскавия хотел в София-"Балкан" се появи дясната ръка на Прокопиев и негов съдружник с 49% в "Икономедиа" Теодор Захов, който отговаря лично за неуморното бълване на пасквили срещу неудобните медиите, неспиращи да вадят наяве далаверите на разградския олигарх, както и за прокарването срещу щедри грантове на интересите на скандалния милиардер и манипулатор Джордж Сорос у нас.

Официално обявената такса за участниците във форума е 704 лв. Тя се заплащала от бизнесмените, за да могат да чуят напътствията на кръга "Капитал" и да се "отъркат" във властта.

Както е известно червенобузият олигарх от Разград, който натрупа милиони покрай престъпното раздържавяване на активи при управлението на драгалевския лаборант Иван Костов, е с тежки обвинения от прокуратурата, които касаят именно приватизацията на ЕВН. 


Заради въпросната схема, освен него на мушка бяха взети и два министри от кабинета "Борисов 1" - Трайчо Трайков и Симеон Дянков. Прокопиев трябваше да преглътне и запор за 200 млн. лв., наложен му от КОНПИ заради разминаване между декларирани доходи и имущество му.
Иво Прокопиев


"Монитор"

Няма коментари:

Публикуване на коментар