Зима

Зима
Пролет

2 януари 2018 г.

В. Сидеров: КЕВР е вредна комисия, начело на нея стои отявлен костовист

"Ние не се влезли във властта заради лифтове, плажове или пързалки, а заради нещо по-сериозно и съществено – да вдигаме доходите на хората, да се борим с престъпността."


Заради поскъпването на водата и на природния газ лидерът на „Атака“ Волен Сидеров поиска оставката на шефа на КЕВР Иван Иванов.

"КЕВР е една вредна комисия, където може би трябва да се започне разговор за корупция. Начело на нея стои един отявлен костовист, който трябва незабавно да си подаде оставката", каза Сидеров пред бТВ.

Според него комисията трябва да бъде овладяна, защото тя се избира от парламента, но не се отчита пред него.

"Няма да се примиря с това да се вдига цената на водата, тока и парното, след което хората да сочат с пръст нас и да казват "вижте какво направихте", допълни още лидерът на "Атака".

Той се закани, че през новата година ще напомня на своите коалиционни партньори, че те са във властта, за да "правят живота на българите по-добър".

"Ние не сме влезли във властта, за да се занимаваме с плажове и лифтове", каза още Волен Сидеров по повод решението на правителството да разреши строежа на нов лифт в Банско.

"Не знам защо цялата държава се занимава с някакъв лифт. Вероятно става дума за пари. Ние не се съгласихме да участваме в тази коалиция заради лифтове, плажове или пързалки, а заради нещо по-сериозно и съществено – да вдигаме доходите на хората, да се борим с престъпността", допълни Сидеров.

На въпрос дали решението за Банско е било взето под натиск в последните дни на 2017 г. и различията в мнението на Валери Симеонов и Бойко Борисов по казуса, Сидеров каза "ако обичат да се уточнят като възрастни мъже".

"В България няма само 6 млн. скиори", коментира още Сидеров.

По повод коментарите в западни медии, че България поема председателството на Европейския съвет в "облак от корупция", Сидеров заяви, че в повечето европейски държави има много по-сериозна корупция и "те си го знаят".

"Това е начин да се цапа имиджът на България. Ако обичат, да си гледат тяхната корупция", каза още Сидеров.

Няма коментари:

Публикуване на коментар