Зима

Зима
Пролет

19 януари 2018 г.

Година от управлението на Доналд Тръмп

"Има добри неща в икономически план, които се случиха през първата една година от управлението на Доналд Тръмп, но езикът и много от действията на американския президент разделиха обществото."

Това заяви преподавателят по икономика във Вашингтон Асен Асенов по БНР.

Асенов изтъкна, че в САЩ е регистриран икономически растеж, безработицата е спаднала, включително заради данъчната реформа, извършена от Тръмп.

"Икономическият растеж леко се покачи, безработицата пада, афроамериканците имат рекордно ниска безработица, икономиката добавя работни места, но има и тъмни неща, които в очите на повечето хора, все още не са преодолени", каза Асенов и посочи, че бюджетният и търговският дефицит на страната растат, а голяма част от американците не могат да свикнат с поведението на президента.

"Американското общество е твърде, твърде разделено към този момент. Някои фактологични особености на Тръмп - езикът, който той ползва, атаките срещу медиите, атаки срещу политически опоненти - повечето от американците не са свикнали с този вулгарен език и с това поведение", обясни преподавателят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар