Зима

Зима
Пролет

12 февруари 2018 г.

Волен Сидеров: Ако някой събори правителството, това ще е Цветан Цветанов

"Цветанов в момента е в САЩ и там го подготвят как да агитира за джендъризма. Той ни агитира да отсъстваме от залата по време на ратификацията, за да може да мине гласуването."
 
 „Цветан Цветанов е основният двигател, който движи и налага приемането на скандалната Истанбулска конвенция. Не премиерът Борисов, защото той е наясно с настроенията на хората. Цветанов е човекът, който в Парламента и извън него настоява и въздейства да се придвижи Истанбулската конвенция в България, а медиите са инструментът му. Трябва да е ясно на всички българи, че той тика и налага ратифицирането и приемането ѝ в Народното събрание.”

Това повтори няколко пъти лидерът на „Атака” Волен Сидеров в студиото на „Неделник” по телевизия „Алфа”.

„Ако някой събори правителството, това ще бъде Цветан Цветанов, заради този подход и начин, по който се опитва да прокарва неща, които не се харесват и не се приемат от българския народ. Той също така се опитва да влияе и на коалиционния ми партньор Валери Симеонов, с когото се чуват по няколко пъти на ден”, коментира още лидерът на АТАКА Волен Сидеров.

"Цветанов идва по няколко пъти на ден в стаята ни в парламента и казва: "Няма ли да мине Конвенцията?", аз отговарям: "Няма!" и на следващия ден той пак идва", разказа Сидеров за активността на шефа на ПГ на ГЕРБ във връзка с приемането на скандалния документ.

"Цветанов в момента е в САЩ и там го подготвят как да агитира за джендъризма. Той ни агитира да отсъстваме от залата по време на ратификацията, за да може да мине гласуването", разкри Сидеров парламентарните ходове на своя коалиционен партньор.

В предаването Сидеров повтори тезата от участието си в БНТ, че ако НФСБ подкрепи Истанбулската конвенция, Сидеров ще оттегли депутати от ПГ на „Обединени патриоти” и ще подаде оставка като председател на групата. 


"Ако има депутати, които не са в пленарната зала, за да гласуват против, а след това не напуснат групата, аз ще се оттегля", допълни Сидеров.

"Не искам да бъда председател на групата, която е съдействала за приемането на Истанбулската конвенция", подчерта Сидеров и заяви, че навсякъде ще говори как Цветанов прокарва Истанбулската конвенция в България.

Лидерът на "Атака" няколко пъти нарече Цветанов "най-известният милиционер в България". И попита какво прави Цветанов вече две седмици в САЩ.

Сидеров коментира и скорошната дискусия по темата за комунизма в учебниците по история.

„Цветанов беше довел експерти от Нов Български университет в Министерството на образованието, които да обясняват, колко страшен и потресаващ бил социализмът у нас, като самият той е продукт на този режим. И по този начин тези „експерти” да наложат тезата си на министъра на образованието Красимир Вълчев. Тук въпросът е защо председателят на ПГ на ГЕРБ не е довел експерти от Българската академия на науките или от Софийския университет?”, попита в заключение Волен Сидеров.




Няма коментари:

Публикуване на коментар