Зима

Зима
Пролет

20 февруари 2018 г.

Елена Йончева ще съди Цветан Цветанов за клевета

"Г-н Цветанов има опит в разпространяване на лъжи и клевети, на охулване."
 
"Ще потърся своите права в съда за клеветата на Цветан Цветанов."

Това обяви говорителят на ПГ на „БСП за България" Елена Йончева на пресконференция след заседание на Изпълнителното бюро на партията, във връзка с казаното от председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, че тя е източвала пари от КТБ, съобщава "Фокус".

"Г-н Цветанов има опит в разпространяване на лъжи и клевети, на охулване. Поради тази причина Европейският съд по правата на човека е осъдил България над пет пъти - именно поради лъжите, които г-н Цветанов изрича през последните години", коментира Йончева.

"В продължение на 10 дни настояваме от Главната прокуратура да ни предостави доклада на ДАНС. Лично съм се обаждала в ДАНС с настояване този доклад да бъде предоставен на нашата парламентарна група", посочи Йончева
по отношение на оградата по границата.

Тя поясни, че в този доклад се казва, че има завишена проектна стойност на оградата в сравнение с пазарните цени.

"Трябва да ви кажа, че този доклад на ДАНС е разгромяващ и ние настояваме прокуратурата да образува дело. Защо до този момент дело не е образувано? Това е скандално. За информация на ДАНС се говори още в Правната комисия", допълни Йончева.

Тя попита защо българското общество не е запознато с този доклад и не е започнало разследване за тази огромна корупционна схема и търговия с националната ни сигурност.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар