Зима

Зима
Пролет

26 февруари 2018 г.

Ирмена Чичикова – ослепителна на ”Берлинале”

Изящното й присъствие и изтънчен моден вкус я караха да сияе и изпъква сред останалите актриси
 
Ирмена Чичикова и Георги Налджиев се разписаха на "Берлинале", допринасяйки за триумфа на филма "Не ме докосвай", спечелил "Златна мечка".

Лентата на румънската режисьорка Адина Пинтилие, който спечели голямата награда на 68-ия международен филмов фестивал, шокира някои от зрителите с провокативни сцени. В него се разказва за интимността и секса, като режисьорката използва внушителен брой различни тела, както и неприкрита голота, за да подчертае човешкия копнеж за допир. Героите търсят интимност, но същевременно се боят от нея.

Продукцията с румънско, германско, чешко, българско и френско участие включва българските актьори Ирмена Чичикова в ролята на Мона и Георги Налджиев.

Ирмена бе като истинска киноикона на червения килим в Берлин. Изящното й присъствие и изтънчен моден вкус я караха да сияе и изпъква сред останалите актриси. На сцената тя успя да разсмее Бил Мъри с неподправената си енергия. В този момент тя носеше стилно подбрана вечерна рокля в червено. Чичикова блесна още в дълъг сив тоалет с отворени ръкави. А за срещата с фотографите облече красива пола с принтове на цветя и насекоми, комбинирана с черно поло и флорално бижу, съобщава Dir.bg.

Ирмена постоянно демонстрираше и специалния си маникюр, като на всеки от пръстите й беше изписана буква от заглавието на печелившия филм.

"Не ме докосвай" раздели публиката и беше изненадващ избор за главното отличие на кинофестивала.

"Въпросът е не какво може да направи киното, а докъде може да стигне", каза председателят на шестчленното жури германският режисьор Том Тиквер. Адина Пинтилие спечели и наградата за "Филмов дебют". По време на церемонията тя каза, че се чувства "трескаво" в резултат на грипен вирус, а това е напълно подходящо състояние на духа за приемане на награда.

"За много хора този филм може би няма да е приятен, но в същото време ние предизвикваме вас, зрителите, да водите диалог и да погледнете себе си", каза Пинтилие. Тя стана едва втората режисьорка от Румъния, която печели "Златна мечка". Преди пет години сънародникът й Калин Петер Нетцер беше отличен за филма "Позата на детето".

"Берлинале" бе закрит с българския филм "Ага" на режисьора Милко Лазаров.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар