Зима

Зима
Пролет

28 февруари 2018 г.

Валери Симеонов: Гинка едва ли знае какво е трафопост

"Опозицията има интерес от сваляне на правителството, включително и партии, които не са в парламента."
 
Вицепремиерът Валери Симеонов е спокоен след трусовете в енергетиката покрай сделката за продажба на ЧЕЗ. 

Според него не трябва да се бърза с оставката на Теменужка Петкова и първо трябва да се изслушат компетентните институции. Опозицията, според него, има интерес да клати правителството, а и интерес имат и партии извън Народното събрание. Заради това темата била преекспонирана, според вицепремиера.

"Опозицията има интерес от сваляне на правителството, включително и партиите, които не са удовлетворени от резултатите на последните парламентарни избори и които не са в парламента. Конкретните лица са в тези партии основно - тези, които правят изявления, които прекалено раздуват целия този случай", коментира съпредседателят на "Обединени патриоти" и лидер на НФСБ.

"Става въпрос за една частна сделка", изтъкна Симеонов пред журналисти в парламента.

Иначе Валери Симеонов не е привърженик на идеята за одържавяване на ЕРП-тата, но въпреки това и той определи като скандална сделката за ЧЕЗ.

"Има си място за държавна собственост, има си място и за частна собственост. Скандално е това, че лицето, което е представено за купувач, няма никаква сериозна история, няма опит в управление, а това определено е свързано с някакви рискове на бъдещо управление на все пак доста голяма, разклонена, бих казал, сложна система. Не съм сигурен, че лицето или тези около него ще могат да взимат правилните решения. Така че една добре работеща система, според мен, не трябва да отиде в ръцете на хора, които нямат хабер, нямат никаква представа от управление, инвестиции. Как ще прецени Гинка дали един трафопост трябва да бъде подменен в еди кой си квартал, когато тя едва ли знае какво е трафопост", заяви Симеонов, цитиран от Cross.bg.

"Въпросите са много", констатира той и поясни, че още не е ясно дали сделката ще се осъществи.

"Кой гарантира, че тази сделка ще стане, при положение, че никаква гаранция няма, че ще бъдат отпуснати кредити. Има известни неясноти по отношение на капитала, който участва. Нека да изчакаме. Всъщност нищо не е станало още, нека да изчакаме", обобщи Валери Симеонов.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар