Зима

Зима
Пролет

3 март 2018 г.

Вл. Путин: Искрено пожелавам крепко здраве, успех, благополучие и благоденствие на братския български народ

Президентът на Русия изпрати поздравително писмо към колегата си Румен Радев за 3 март
 
Руският президент Владимир Путин бе поканен да присъства на празненствата по повод 140-годишнината от Освобождението на България и днешния национален празник, но заради предстоящите президентски избори в страната му, той не можа да присъства. 

Въпреки това държавният глава на Русия намери начин да отправи благопожеланията си към българския народ за юбилейната годишнина, като изпрати поздравително писмо към колегата си Румен Радев.

То бе публикувано на официалния сайт на Кремъл и бе споделено, включително и в Туитър профила на президента Путин.

Ето какво гласи то:

Уважаеми господин президент!

Приемете сърдечните ми поздравления по повод знаменателната дата, която отбелязва 140-годишнината от Освобождението на България от османско иго.

В наши дни си спомняме как руските воини и българските опълченци се сражаваха рамо до рамо на Шипка и до Плевен. Благодарение на техните мъжество, твърдост и жертвоготовност бе възстановена древната българска държава.

Сигурен съм, че общите исторически традиции, силните дружба и взаимовръзка, културна и духовна близост, ще продължат да служат като надеждна основа за развитието сътрудничеството, на всички нива, между нашите две страни.

Искрено пожелавам крепко здраве, успех, благополучие и благоденствие на братския български народ.

С уважение,

Владимир Путин


Няма коментари:

Публикуване на коментар