Зима

Зима
Пролет

21 март 2018 г.

Полицаите ли са ни малко, или са ни много дупките?

Напоследък все нещо не върви по върховете на властта. Правителството на стабилността изобщо не изглежда стабилно.
 
То не бяха Гинки, чехи, конвенции, люти патриоти, президентски питания за Пеевски. 

За капак и най-милото на премиера Бойко Борисов даде фира - пътищата. Пролетта дойде, а с нея зейнаха кратерите по булевардите и улиците.

Борисов, разбира се, намери "обективните причини" - "от минус 10-15 градуса за един ден стана плюс 20 градуса. То, дето се вика, ако е пломба на зъб при такава рязка температура – пада." И взе мерки по свойски. Нареди на министрите, ако трябва да изкарат цялата администрация на пътя. 200 хиляди чиновници слагат по една отразителна жилетка и... стоят, алармират!

До всяка дупка - полицай,  до всеки ремонт - кмет. "И тогава ще видите как много по-бързо ще стане...", рече премиерът на министрите си по време на извънредното оперативно заседание на правителството в понеделник.

Борисов осъзна, че на избирателят му писна да пука гуми и троши джанти. И да не може да мисли за ЕС, ценностите, председателството. "Последното, което минава на хората през ума, е това", мъдро отбеляза министър-председателят.

Е, поне се разбра, че въшнополитическият блян на Бойко Борисов за "Шенген" и еврозоната може да почака. Не че някой се е разбързал да ни приема.

Но инфраструктура му е майката! Магистрали, пристанища трябват, за да има мир, често отбелязва Борисов в контекста на Западните Балкани, а вече и у нас.

Планът на премиера обаче бе бързо осуетен от вътрешния министър Валентин Радев, който чистосърдечно призна ден след правителствената оперативка, че няма как на всяка дупка да има полицай.

Значи какво излиза - или полицаите са ни малко, или са ни много дупките?!

Не е зле да припомним и че начислените приходи от винетки през 2017 г. са 351 878 805 лева, а само от тези за леки автомобили - 249 млн. лева. 


Но някак парите за поддръжката на пътищата все не стигат. 


Атанаси Петров, Banker.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар