Пролет

Пролет

11 март 2018 г.

Н. Волев: България се лиши от огромно количество млади хора, които избягаха

"Трябва и можем да бъдем по-добре. Трябва да създадем условия младите, които избягаха, сами да се върнат."
 
Той прави ретроспекция на живота си и на времето, в което живее. Този път избира не киното, а книгата. 

Режисьорът на "Маргарит и Маргарита", "Да обичаш на инат" и "Господин за един ден" – Николай Волев издаде автобиографията. И я кръсти „Девствената проститутка“.

„Описах всички образи, които са в главата ми, всички картини, аз виждам нещата образно и по този начин някак си съчетах двете“, заявява режисьорът.

В книгата си Волев разказва за опита на ДС да бъде вербуван, докато е бил екскурзовод в Балкантурист. Разказва и за приятелите, и любовите си.

„Най-трудно ми беше да се отърва от изкушението да се представя като по-добър, по-талантлив и по-успешен, отколкото съм. Да се самоизтъкна беше най-голямата опасност“, признава Волев пред ТВ "Европа".

През живота си Николай Волев емигрира два пъти – веднъж в Англия, втори път в Странджа. Той смята, че за България все пак има спасителен път.

„Трябва и можем, не само трябва, но и можем да бъдем по-добре. България се лиши от огромно количество млади хора, страхотно умни, страхотно кадърни, които избягаха. Над половин милион, близо един милион ли са? Ние не сме плащали такъв кръвен данък по време на цялото турско робство. Трябва да създадем условия те самите да се върнат, защото имаме един огромен съюзник – носталгията. Там винаги си чужд, аз съм го изживял“, подчертава Николай Волев.

В момента Николай Волев работи върху нов филмов проект, който ще разказва за журналистиката у нас.


Няма коментари:

Публикуване на коментар