Зима

Зима
Пролет

26 март 2018 г.

Моленбек - нашето общо европейско бъдеще

Франция прелива от изобилието на много Моленбеци...

Убиецът на френския герой Арно Белтрам не само крещеше "Аллах Акбар", той имаше и политически искания – да освободят убиеца от парижките атентати Абдеслам.

Когато силите на реда отидоха в Моленбек да арестуват Абдеслам, хората наоколо хвърляха камъни срещу тях.

Той беше намерил там приятелско убежище, плуваше като риба в свои води в Моленбек. Като корсикански или сицилиански мафиот в родното си село.

Това се случва всеки ден на френските полицаи, които се опитват да влязат в Трап, Рубе, Севран, Льо Мирай, в Тулуза , в северните квартали на Марсилия, в предградията на Париж, в джунглата край Кале, дори в китните алпийски градчета.

Те понасят храчки, камъни, различни кухненски съдове, освен когато не стрелят срещу тях с истински куршуми.

Франция прелива от изобилието на много Моленбеци.

Създадоха ги комунисти, социалисти, либерали, хуманисти, пацифисти, еколози, които настояваха "да създадем емоционална връзка с тях", "да се борим срещу дискриминацията", "да не говорим езика на омразата".

Намериха им имена на тези Моленбеци – "гета", "загубени територии на републиката", "зони на беззаконие". Лъжливи имена, които прикриват реалността.

Това не са гета, защото от там можеш да излезеш, когато искаш и да идеш да убиваш където искаш...

Не са загубени за републиката територии, а завоювани от Франция територии.

Не са зони на беззаконие, а зони на ислямското право, с неговите неразривни връзки между култура и религия, които напомнят Европа на Средновековието.

Френските Моленбеци са територии , в които нравите са мюсюлмански, търговските пейзажи са мюсюлмански, дрехите са мюсюлмански, социалните връзки са мюсюлмански.

Те не се намират във Франция, а в една страна, която си има своето арабско име, те са част от уммата.

В тази земя вече няма "гали".

Там за неверниците немюсюлмани вече няма място – заплашват ги, бият ги, обират ги, докато ги прогонят, докато си тръгнат.

А за "лошите" мюсюлмани сред тях, които пренасят и продават наркотици, ходят по момичета, пият алкохол, мешат се с неверниците, има само един начин да се покаят, да измият греховете си, да познаят онзи ред, в който единствено бащата е уважаван и те женят за братовчедка ти .

Този начин е джихад.

Ако не може в Сирия с "братята" – тук, в Париж, Берлин, Лондон, Брюксел, навсякъде в Европа.

Ислямът е черноземът на ислямизма.

Няма да си върнем загубените територии, живота, свободата, достойнството и спокойствието, ако приемаме все така безропотно "различността".

Моленбек е нашето общо европейско бъдеще.



"Фигаро", Lentata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар