Зима

Зима
Пролет

26 април 2018 г.

Безхаберие от 112 и МВР след сигнал за заплахи за саморазправа на паркинг

Трима варненци са арестувани от полицаи във Велико Търново заради екшън и заплахи за паркоместа на "Макдоналдс" в старата ни столица.

Случаят доби популярност заради пост във Facebook, където от безхаберие след сигнал на спешния телефон 112 се жалва политологът Иво Мирчев.

При хайка на магистралата е бил спрян "Мерцедес" на варненец, известен като Сакъза. Заедно с него били закопчани и двамата му охранители.

Тримата са задържани за 24 часа заради отправени заплахи срещу мъжа, който е подал сигнал срещу тях на 23 април.

Дежурният в областната дирекция на МВР пък, който трябвало да предава съобщенията от спешния телефон решил, че обаждането за скандал на паркинга не е важно. Според неофициална информация на "Труд" полицаят е отстранен и пратен на улицата като пеши патрул, а срещу него е започнало дисциплинарно производство.

Така заради липсата на съобщение за скандала търновската полиция не се е намесила в понеделник, а засегнатият Иво Мирчев е потърсил гласност в социалните мрежи и направил снимки как варненци не му дават да паркира на празния паркинг и го плашат със саморазправа.

На път за София той се отбил до заведението за бързо хранене в старата столица. Не можел да паркира заради два луксозни автомобила, спрели напречно и заели няколко от свободните паркоместа.

"Отварям аз прозореца и отправям молба да преместят едната лимузина, за да мога да паркирам и аз. Мутрата очевидно е в шок от тая молба и около 5 секунди опитва да я осмисли. Накрая ми казва... "да изчезвам да не стане лошо".

Аз естествено им правя снимки и се обаждам в полицията, защото не считам за нормално през 2018 г. да ни се случват тези неща. Мутрите са впечатлени от нахалството ми да искам да освободят излишно заетите паркоместа и ме наобикалят... Малко преди да започне комуникацията на примитивно ниво ги посъветвах да са внимателни, защото има камери на паркинга... В крайна сметка 20 секунди след случката те се бяха изпарили. Подозирам, че се респектираха от 7 г. Мартин, който бе с мен и им каза, че не иска да вижда мутри.

Неколкократно ме заплашиха с физическа саморазправа... Но не заплахата е важна, а това, че очевидно има възраждане на мутрите и като граждани търпим нещо подобно да се случва. Очаквам МВР да види кои са тези хора, които могат да си позволят на публично място да се държат толкова арогантно. Институциите показват, че не работят. МВР, НАП да направят проверки", призова Иво Мирчев в социалните мрежи.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар