Зима

Зима
Пролет

20 април 2018 г.

Д. Иванчева: Арестуваха ме за да бъда сменена служебно

"Пари не сме пипали, не сме взимали, не сме искали, не сме получавали."
 
"Причината за акцията срещу мен е да бъда заменена със служебен кмет на име Румен Русев, който в момента е зам.-кмет в община "Младост"."

Това обясни кметът на "Младост" Десислава Иванчева на влизане в съдебната зала преди разглеждането на мярката ѝ за неотклонение от Специализирания съд, предаде БТА.

Иванчева, зам.-кметът на "Младост" Биляна Петрова, както и Петко Дюлгеров бяха задържани при акция на спецпрокуратурата и КПКОНПИ преди дни по направление корупция.

По думите на Иванчева фирмата, която е подала сигнала срещу нея, който е довел до операцията по задържането ѝ, се казва "Ваклин Груп".

Иванчева каза още, че не знае как парите, открити при задържането ѝ в колата, в която се е возила, са попаднали там. По пръстите ѝ не са открити следи от маркера, с който са били белязани парите, а само малко отстрани на дланта, попаднал случайно там, добави тя.

Относно бившия кмет на "Младост" Петко Дюлгеров, който също е обвиняем за взимане на подкуп в особено големи размери, Иванчева заяви: "Той не ни е давал никакви пари. Просто са намерени в служебната кола, в някакво кашонче".

На въпрос кога са били подхвърлени парите, тя уточни: "Когато ни обискираха. 5 часа седяхме без адвокат".

На въпрос дали е ходила в кафенето в градинката "Кристал" и имала ли среща с Дюлгеров, Десислава Иванчева потвърди, че са пили кафе.

"Пари не сме пипали, не сме взимали, не сме искали, не сме получавали. Парите вероятно са подхвърлени. Няма да си държа пари в отворен кашон с мен", поясни тя.

Иванчева каза още, че без опис са претърсени двете дамски чанти и кашона с пари.

"Жабките, страничните врати, цялото това пространство не са претърсвали, проверявали и описвани, което означава, че всичко е било подметнато и намерено", обясни тя.

Междувременно, от прокуратурата съобщиха, че не е разпоредена и не се извършва каквато и да е проверка на действията на наблюдаващите прокурори и разследващите органи по досъдебното производство, по което обвиняема е кметът на Район "Младост" Десислава Иванчева.

Иванчева бе доведена в съдебната зала заедно със заместничката ѝ Биляна Петрова. Двете бяха в обособено пространство зад стъкло. Наложи се Иванчева и Петрова да подвикват към журналисти, за да могат да бъдат чути.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар