Лято

Лято

21 април 2018 г.

Волен Сидеров: Европа е част от Евразия и нормалните отношения с Русия трябва да се възстановят

"Големите сили никога няма да се заобичат, но те трябва да успеят да се договорят."
 
Лидерът на "Атака" Волен Сидеров се срещна с Сергей Аксьонов - глава на Република Крим. 

Това стана по време на големия икономически форум в Ялта, където присъстват четирима представители на партия Атака, съобщи за медиите пресцентърът на партията. Сидеров и Аксьонов са обсъдили развитието на туризма, бъдещите икономически отношения и си обещаха да поддържат връзка и занапред.

По-рано през деня Сидеров се включи в дискусия на тема ЕС-Русия на икономическия форум. Пред участниците той заяви, че България в момента има чудесния шанс да бъде посредник между Евросъюза и Русия, защото към този момент председателстваме Съюза.

"Нашето присъствие в управлението на България дава резултат, тъй като съвсем наскоро премиерът взе решение да не се експулсират руски дипломати след случая "Скрипал". Ако беше друга коалиция може би отношенията с Русия щяха да бъдат други", коментира председателят на "Атака", цитиран от Glasove.com


По отношение на близкото бъдеще той отново изрази надежда, че след евроизборите ще има по-голямо присъствие в Европа на патриотични и консервативни партии като "Атака" и те ще оказват въздействие на своите правителства.

Пред партийната "Алфа тв" в Ливадийския дворец в Ялта Сидеров заяви още, че тракането на оръжия не може да стресне Русия, а Доналд Тръмп трябва да намери баланса в себе си.

"Ясно е, че големите сили никога няма да се заобичат, но те трябва да успеят да се договорят, както са направили Рузвелт, Сталин и Чърчил след Втората световна война. Именно тук, в Ливадийския дворец, тримата големи, както ги наричат, показват как може да се осъществи разговор, независимо от различията. Тръмп трябва да намери пътя и да излезе от капана на лобитата. Ако не го направи, той ще изостане от световните лидери. Защото дори Меркел започва да се усеща какъв е правилният път.

Консерватизмът се надига в Европа, Европа е част от Евразия и нормалните отношения с Русия трябва да се възстановят. Всичко останало е абсурд, който не може да продължава дълго", завърши Сидеров.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар