Зима

Зима
Пролет

20 април 2018 г.

Арсен Венгер напуска "Арсенал" след края на сезона

Приключва една ера, продължила почти 22 години
 
Мениджърът на "Арсенал" Арсен Венгер ще напусне поста си в края на сезона, съобщи самият той чрез съобщение на официалния сайт на клуба.

По този начин се слага край на една ера, продължила почти 22 години и донесла на "артилеристите" 3 титли във Висшата лига, 7 купи на Англия и едно участие във финала на Шампионската лига.

Освен това Венгер е и единственият мениджър, завършвал първенството без загуба, като това се случи през сезон 2003/04. Венгер бе назначен начело на "Арсенал" на 1 октомври 1996 година и води отбора в 823 мача за първенство. 


"След внимателно обмисляне на ситуацията и след разговори с ръководството на клуба, взех решение, че е дошло правилното време да напусна отбора в края на настоящия сезон", пише 68-годишният Венгер.

"Благодарен съм за привилегията да работя за този клуб и за всички незабравими години. Искам специално да благодаря на екипа си, на играчите, на директорите и на феновете, които правят този клуб толкова специален. Призовавам феновете да застанат зад отбора, за да може той да завърши сезона с високо вдигната глава. На всички, обичащи "Арсенал", грижете се за ценностите, изповядвани от клуба. Ще имате моята любов и подкрепа завинаги", пише още Венгер.



Няма коментари:

Публикуване на коментар